‘One Love’, fred i convencional biopic

- Advertisement -

El cantautor Bob Marley és un personatge tan emblemàtic i carismàtic que mereixia un biopic molt potent. Malauradament, One Love és una proposta, tot i que correcta, força pobre i sense ànima.

One Love
One Love

- Advertisement -

El guió narra dos anys en la vida del músic (de 1976 a 1978), mentre que la seva infantesa i joventut només se’ns mostra en petites pinzellades a través de breus flashbacks, envoltats per una banda sonora que recorda els grans hits de l’artista. Durant aquests dos anys Marley va viure episodis molt importants i intensos, però aquesta força no arriba en cap moment a l’espectador, principalment per dos factors: el guió i el protagonista.

To monòton i protagonista irregular

- Advertisement -

El seu ritme és massa lent i pla, sense cap pic en cap moment del metratge; sempre mantenint el mateix to monòton. Igualment irregular és el treball del seu protagonista, Kingsley Ben-Adir, que aconsegueix una excel·lent recreació en les actuacions musicals, però que no transmet res fora de l’escenari: resultant francament apàtic i inexpressiu en els moments crucials de la vida de l’artista.

Resulta una autèntica decepció que l’intèrpret es mantingui constant i buit en moments tan puntuals i importants com un intent d’assassinat, l’explosió del seu èxit a escala mundial o la detecció de la malaltia. En canvi, Lashana Lynch, com la seva dona Rita, li roba tota l’atenció i protagonisme cada cop que coincideixen en pantalla i provoca que els seus minuts siguin escassos deixant-nos amb ganes i interès per saber-ne més.

One Love
One Love

En definitiva, ens trobem davant d’un biopic fred i convencional gens a l’alçada del personatge: un dels més importants i emblemàtics de la història de la música. Una llàstima.

Veredicte

El millor: les recreacions musicals.
El pitjor: la seva manca d’ànima.
Nota: 5

- Advertisement -
Xavi Soléhttps://butacareservada.cat/
Tècnic en realització d’audiovisuals i espectacles. Ha exercit de crític de cinema en diferents mitjans tant de premsa escrita com digital i ràdio. També ha estat professor de llenguatge cinematogràfic en diferents centres educatius. Actualment, combina el desenvolupament de la realització de diversos serveis de comunicació amb la direcció del web dedicat al món del cinema www.butacareservada.cat i la codirecció i copresentació del programa radiofònic, també sobre el món del setè art, ‘Cinema per a micros’ a LA NOVA Ràdio de Reus.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents