El Rei Peret: rumba, pistoles i família

- Advertisement -

Rei Peret és el nom de l’esperat biopic del mestre de la rumba. Aquesta pel·lícula biogràfica dirigida per Esteve Rovira és un film per a televisió produït per 3Cat i RTVE i que arribarà directament a la televisió sense passar pels cinemes de manera comercial. Abans, però, es podrà veure en una única sessió als cinemes al BCN Film Fest en una sessió gratuïta el 25 d’abril. Les entrades es poden reservar al web del festival. L’estrena coincideix amb el 50 aniversari de l’actuació del cantant al Festival d’Eurovisió el maig de 1974. La cançó Canta y sé feliz va quedar en 9a posició un any en el qual la guanyadora va ser la mítica Waterloo d’ABBA. A la pel·lícula els actors Jordi Coll i Pep Anton Muñoz donen vida al mestre de la rumba en les etapes joves i madures de la seva biografia.

L'actor Pep Anton Muñoz es posa a la pell del cantant en la seva etapa més madura
L’actor Pep Anton Muñoz es posa a la pell del cantant en la seva etapa més madura

El Rei Peret, una història molt més enllà de la música

- Advertisement -

La sinopsi oficial d’El Rei Peret ens situa en un moment en el qual el cantant ja és un artista conegut. Peret és un artista gitano que, malgrat que l’oposició familiar, es converteix en l’estrella més internacional de l’estat espanyol. Sotmès a pressions tant familiars com del règim franquista, el seu caràcter individualista i una visió, el porten a abandonar la seva carrera i centrar-se en la religió. I és que molts coneixem les cançons del mític intèrpret, però pocs coneixen que la seva biografia està plena d’alts i baixos i que és ben digne d’una pel·lícula.

- Advertisement -

el rei peret poster

Segons va explicar a El Cinèfil Pòdcast Manel Bonany, guionista i coproductor executiu del film, la llavor del projecte va ser una reunió amb el mateix Peret l’any 2011. “Vaig pensar que hi havia una història darrere el Peret i vaig anar a preguntar-li. Tot plegat va venir perquè ell quan estava a la cúspide de la seva carrera ho va deixar tot i es va convertir en pastor evangèlic. Ell tenia moltes ganes d’explicar la part d’ell que no coneixem”.

Per la seva banda el director Esteve Rovira (Serrallonga, Nissaga de Poder) ens va explicar com van triar els protagonistes. “Ha estat un repte, però el resultat és òptim. Havíem parlat de molts noms, però vam mirar en Jordi Coll, un actor de Mataró que havia estat a molt programes musicals. És un gran actor i a més tocava bé la guitarra”. Rovira, a més, revela que el film ens farà viatjar en el temps des dels orígens del cantant als anys 40 fins a la seva actuació a la clausura dels Jocs Olímpics el 1992 amb el clàssic Barcelona tiene poder.

Rei peret rodatge

Què fa especial en Peret?

“És un home que creix entre barraques i animals i als anys 70 va ser l’artista més internacional del país. Va haver d’anar a Eurovisió pressionat pel règim franquista per portar un candidat simpàtic l’any de l’execució de Puigantich. Calia demostrar que Espanya era un bon lloc pel turisme”, explica el guionista Manel Bonany. “Per altra banda, però, també va rebre amenaces per no anar al festival… De manera que ell anava amb pistola per protegir-se a ell i a la seva família”. Aquest artista fet a ell mateix és evidentment una història de la qual el cinema català en traurà suc.

Rei peret Jordi Coll
Jordi Coll, en un moment del rodatge d’El Rei Peret

Més enllà de la música, la faceta religiosa del cantant i la seva lluita pel col·lectiu gitano i la seva família seran eixos centrals de la història. A la pel·lícula també hi intervenen l’actriu Àsia Ortega, Marta Tomasa i Jordi Planas. El Rei Peret s’ha rodat a localitzacions catalanes (Manresa, Mataró, Maresme) en versió catalana per a 3Cat i versió castellana per a TVE. El film també té una versió dividida en dos capítols que serà la que s’emetrà a la televisió pública catalana.

El Cinèfil Pòdcast (T2-E9): Biopics Musicals

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents