‘El caso Asunta’: un crim relatat per Netflix

- Advertisement -

El caso Asunta és la pròxima minisèrie de ficció que està en fase de preproducció de la mà de Netflix en col·laboració amb Bambú Producciones, que tractarà un dels casos de la crònica negra que més han commocionat a Espanya, l’assassinat de la petita Asunta Basterra.

Els crims reals han deixat de manifest que són un potent atractiu pels espectadors, tal com demostren les ficcions estrenades als darrers anys, però sobretot per l’efecte del programa de TV3 Crims d’en Carles Porta. Netflix és una de les plataformes que més contingut inclou d’aquesta temàtica, ja sigui per mitjà de ficcions, reportatges o documentals. Prèviament, ha tractat casos com El caso Alcàsser, The Good Nurse, Sygeplejersken (La infermera), Monster: The Jeffrey Dahmer Story o la propera estrena El cuerpo en llamas, que s’inspirada en els fets desenvolupats al crim de la Guàrdia Urbana, del qual es van fer 4 episodis a la sèrie Crims.

- Advertisement -

Fotografia original sobre el judici

‘El caso Asunta’: un crim real a Galicia

- Advertisement -

El caso Asunta tindrà 6 episodis sobre el cas de la nena de 12 anys que va ser assassinada per asfíxia l’any 2013 pels seus pares adoptius, Rosario Porto i Alfonso Basterra. Ambdós van ser detinguts, jutjats i sentenciats a presó com a coautors del crim. L’any 2020 la mare va ser trobada penjada a la garjola. Està previst que el rodatge comenci pròximament a Galicia i que la sèrie arribi a la plataforma l’any 2024. A falta de confirmar la resta de l’elenc, Candela Peña i Tristán Ulloa encarnaran a Rosario Porto i Alfonso Basterra, els pares d’Asunta.

Ramón Campos, productor executiu del projecte que també va estar al capdavant de la docuserie sobre el cas, comenta: ‘‘Des de Bambú Produccions afrontem aquest nou projecte de ficció al costat de Netflix amb moltes ganes. Durant el procés de recerca del documental recopilem molt material que no vam poder incloure finalment i que sí que estarà en la sèrie. A més, estic feliç de retrobar-me amb Tristán Ulloa després de Fariña i de rebre en Bambú a Candela Peña, del treball del qual soc fan des de fa molts anys’’.

- Advertisement -
Ylenia Cañadashttps://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents