‘Mamífera’ o la no maternitat com a opció vital

- Advertisement -

Després de Family Tour i ¿Qué hicimos mal?, Liliana Torres ja té enllestit Mamífera, el seu tercer llargmetratge. Rodada a Barcelona es tracta d’una pel·lícula en llengua catalana sobre una dona que decideix no ser mare. Protagonitzada per Maria Rodríguez Soto (Els dies que vindran) i Enric Auquer (El mestre que va prometre el mar).

Mamífera

- Advertisement -

L’argument ens porta uns anys al passat. Quan a Espanya estava en vigor la llei que obligava a tres dies de reflexió abans d’avortar, Lola (María Rodríguez) es queda embarassada de manera accidental. La pel·lícula explica com la Lola viu aquests tres dies en què, malgrat la ferma decisió d’avortar, haurà de fer front a tota mena de qüestionaments.

- Advertisement -

El film tindrà la seva première mundial al prestigiós festival South by Southwest (a Austin, Texas) el març del 2024. El llargmetratge ha estat seleccionat en la secció oficial a concurs, una categoria en la qual tan sols competeixen vuit títols. I tot plegat en un estat dels Estats Units en el qual el dret a l’avortament està vetat legalment fins i tot amb l’aval del Tribunal Suprem del país.

Mamífera: una decisió difícil

A Family Tour, Liliana Torres posava el focus en la família. A ¿Qué hicimos mal?, la parella era el centre de conflicte. A Mamífera tanca la trilogia tot reivindicant l’elecció de la no maternitat com a opció vital. En paraules de la mateixa directora, la decisió de la protagonista “la posa enfront de la societat, de les amigues, de la família i, fins i tot, de la seva parella”.

Com a part del desenvolupament de la pel·lícula, Torres ha recaptat experiències de múltiples dones i professionals sanitàries per construir la seva reflexió sobre la decisió de no tenir fills. “M’agradaria que aquest projecte servís de mirall per a altres dones que han decidit no ser mares”, explica la directora, qui també creu que el film pot “teixir xarxes de comprensió entre tots els models possibles”.

Completen el repartiment Anna Alarcón (L’ofrena), Ann Perelló (Smiley) i Ruth Llopis (El rei borni). També hi veurem Amparo Fernández (Smiley) i Alba Florejachs (Polònia), entre altres. Mamífera és una producció de Distinto Films i Edna Cinema que compta amb la coproducció de TV3 i la participació de RTVE. També té el suport de l’ICAA, l’ICEC i el programa Europa Creativa MEDIA. Està previst que Filmax la distribueixi en sales en alguna data encara per determinar d’aquest 2024.

- Advertisement -

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents