‘Montessori’: la revolució pedagògica arriba al cinema

- Advertisement -

Sens dubte és un dels noms més importants de la pedagogia. O si més no, el més conegut. La revolució en el camp de l’ensenyament que va fer Maria Montessori continua molt present el dia d’avui. La fixació de tants pares i mares a l’hora de triar una escola així ho demostra. Ara, la seva vida arriba en forma de pel·lícula.

Un viatge a l’inici del seu mètode

- Advertisement -

La pel·lícula ens situarà l’any 1900, quan la cortesana Llilly d’Ancy viatjà a Roma per començar una nova vida i poder cuidar la seva filla amb discapacitat. Allà coneixerà a Maria Montessori, una doctora que ha desenvolupat un mètode experimental per poder tractar a nens amb discapacitat. A través de les dues protagonistes anirem vegent com evoluciona i perfecciona el ‘Mètode Montessori’, fins a esdevenir la revolució pedagògica que avui coneixem.

- Advertisement -

Produïda per KarmaFilms (que aquest any ens portarà títols també molt interessants com Club Zero o Rosalie), la pel·lícula ens mostrarà una dona forta, segura de si mateixa i del valor de la seva proposta educativa. En una època en què les decisions importants les prenien els homes, Montessori es veié obligada a triar entre la seva carrera professional i la seva vida personal.

La pel·lícula, de producció franco-italiana, és dirigida per Léa Todorov i protagonitzada per Jasmine Trinca i Leila Bekhti. La seva estrena a sales serà el pròxim dia 1 de maig, però abans es podrà veure en primícia a la Secció Oficial del Barcelona Film Fest, el dia 26 d’abril.

- Advertisement -
Joan Miquel Mas Salom
Graduat en Història i periodista vocacional en formació, és un enamorat de la fantasia, el terror i la ciència-ficció. Amb una vida professional caòtica i eclèctica, està sempre pendent de trobar una escletxa de temps per endinsar-se en una bona història, bé sigui entre pàgines com entre pantalles. Pot passar-se hores divagant i sobreanalitzant sèries, pel·lícules i novel·les, una qualitat que explota col·laborant amb 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents