Els horrors de ‘Gernika’ al cine

- Advertisement -

El 26 d’abril de 1937 va tenir lloc un dels esdeveniments bèl·lics més recordats de la història de la humanitat. A les 18 h, un grup d’avions de guerra va bombardejar la petita localitat de Guernica, sota les ordres del coronel Wolfram von Richtofen, que comandava la coneguda legió Còndor.

Setanta-nou anys després, Koldo Serra presentava el seu segon film, Gernika, en el Festival de Cine de Màlaga. Sorprèn que sigui la primera pel·lícula que tracta en exclusiva aquests fets, ja que van tenir un gran ressò mediàtic, no només a Espanya sinó arreu del món.

- Advertisement -

Gernika Koldo Serra

- Advertisement -

Precisament, el film de Serra se centra en la figura d’un periodista americà (interpretat per James D’Arcy), que es troba en un mal moment professional i que ha de cobrir els esdeveniments de la Guerra Civil Espanyola. El personatge està basat en el periodista Geroge Lowther Steer, que va ser l’únic que va presenciar els fatídics esdeveniments en primera persona i els va explicar al món al Times, jugant-se la seva feina . Koldo Serra explicava que, per a ell, l’objectiu era “homenatjar tots aquells professionals que es juguen la vida a la seva feina”.

Entre ell i Teresa (María Valverde), una editora de l’oficina de premsa republicana, també inspirada en un personatge real, naixerà una història d’amor que es veurà alterada pel bombardeig dut a terme per l’aviació nazi.

El film ha estat un projecte que ha trigat quatre anys a veure la llum. Koldo Serra es va unir a la producció quan ja s’havia iniciat però va ser gràcies a la seva tenacitat que finalment es va poder tirar endavant. Després d’ajustaments de pressupost i infinites versions de guió, la pel·lícula es podrà veure en les sales de cinema el pròxim 9 de setembre.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents