Al cinema li encanten les vides i misèries dels grans artistes. Persones amb un talent descomunal que es tornaren la veu d’una generació, d’un col·lectiu o d’una època. Vides intenses, amb històries d’ascens i caiguda, on es barregen el glamur, la fama i la més absoluta decadència.
De biopics musicals n’hi ha tants, i de tants tipus, que és difícil distingir els límits del gènere. Algunes més èpiques, d’altres més íntimes, més clàssiques, més experimentals… La llista és llarga, variada i bona. És un gènere, a més, que ens ha deixat interpretacions formidables, amb actors i actrius deixant-s’hi la pell. També, pot ser, perquè és un gènere que agrada als premis.
Parlem d’aquest gènere musical a la tertúlia d’El Cinèfil Pòdcast amb els nostres col·laboradors habituals J.R. Armadàs, director d’El Cinèfil, i Joan M. Mas. Però, no ens quedem només amb les històries que ens venen de fora, perquè les grans estrelles de casa nostra també mereixen biopics en condicions. Entrevistem a Esteve Rovira, que presenta la seva pròxima pel·lícula, El Rei Peret.
I quan es fan tants títols sobre grans artistes, és inevitable que sorgeixin tòpics que es repeteixen pel·lícula rere pel·lícula. El Jan Romaní ens situa en el seu rànquing particular els deu grans tòpics dels biopics musicals. I per més que a les pel·lícules sempre els deixin com els dolents, la veritat és que sense el treball de les discogràfiques molts cantants haurien estat desconeguts per sempre. Viatgem amb Marc Orra als clubs de Manchester, a l’origen de Factory Records, entrant al camerino de Michael Winterbottom a 24 Hours Party People.
El programa s’emet en directe cada dos divendres a les 18 h de la tarda a Ràdio Cambrils, (90.0 FM) i els dissabtes i dilluns a les 11 h en remissió. A Cugat Mèdia (91.5 FM) es pot escoltar els dilluns a les 23 h i els dimecres a les 22 h, i a Ràdio Calella Televisió (107.9 FM), els dissabtes a les 17 h en reemissió. I a la carta el teniu sempre després de cada emissió a Ivoox i Spotify.