La Guàrdia Reial

- Advertisement -

Segurament moltes de les persones que veieu la sèrie Joc de Trons us deveu preguntar: qui són aquests homes amb capa blanca que es fan anomenar Guàrdia Reial? D’on han sortit? Quina és la seva importància? Avui en parlarem.

La Guàrdia Reial és una institució creada pel primer rei Targaryen, Aegon el Conqueridor (el que va conquerir tot Ponent amb les seves dues germanes i els seus dracs) com a grup de guardaespatlles d’elit del rei. Representarien el que era la Guàrdia Pretoriana pels Emperadors de Roma, amb una gran diferència, el seu número. Els Guàrdies Reials només poden ésser set, com hi ha set regnes a Ponent i 7 déus.

- Advertisement -

A més, els Guàrdies Reials han de ser cavallers ungits (amb l’excepció dels últims temps de Sandor Clegane) i serveixen de per vida, fins que la mort els alliberi del seu jurament (també en els últims temps hem viscut l’estrany acomiadament de Barristan Selmy). Es tracta de guerrers de renom i molts d’ells han estat figures cabdals en la història de Ponent. Aquest jurament que fan és la característica principal de la Guàrdia Reial, ja que juren no posseir terres, casar-se o engendrar fills i el seu únic objectiu és protegir el Rei i la seva família. En certa manera s’assembla al Jurament dels homes de la Guàrdia de la Nit.

- Advertisement -

Els membres de la Guàrdia Reial són coneguts també com a Capes Blanques, degut a la indumentària que utilitzen, una capa blanca com la neu que els distingeix de la resta de cavallers i que indica que no deuen lleialtat a cap Casa sinó només a la Casa Reial. Un dels set membres de la Guàrdia Reial és el Lord Comandant, nomenat pel Rei, es tracta d’un primus inter pares, que té la responsabilitat de dirigir i coordinar la Guàrdia Reial. La història de la Guàrdia Reial està narrada integrament en el Llibre Blanc, custodiat pel Lord Comandant a la Torre Blanca, residència d’aquests cavallers.

jaimekingsguardtransmog

Actualment el Lord Comandant de la Guàrdia Reial és Jaime Lannister, que va succeir a l’acomiadat Barristan Selmy. Això significa que després de la mort de Tywin Lannister, Jaime no podia heretar Roca Casterly. Amb Tyrion desaparegut i assassí del seu pare és per això que les terres dels Lannister passen al germà de Tywin, Kevan Lannister. Per què doncs Jaime Lannister va voler ésser Guàrdia Reial, renunciant a un futur d’immensa riquesa?

Doncs crec que per dos motius. El primer; estar a prop de la seva germana i únic amor, Cersei, que es va casar amb Robert Baratheon, rei a l’inici de la sèrie. El segon motiu és que Jaime és un gran guerrer i sempre havia admirat grans cavallers que formaven part de la Guàrdia Reial com el propi Barristan Selmy, Gerold Hightower o ser Arthur Dayne, l’Espasa de l’Alba. Per cert, aquest últim és el que apareix en el tercer capítol d’aquesta sisena temporada fent front amb dues espases a un jove Eddard Stark i els seus companys d’armes.

40cc8ca198c2fa92_759998_GOT_MP_091113_EP402-3059_1_.xxxlarge_2x

En definitiva, la Guàrdia Reial és una institució de prestigi de grans guerrers i cavallers nobles que juren protegir i obeir el Rei per damunt de tot. En els últims temps l’ institució s’ha vist una mica desprestigiada i no deixa de ser irònic que el seu comandant sigui ara mateix l’anomenat “Matarreis”, el qual va trencar el seu jurament al matar el Rei Boig, Aerys II. Serà capaç recuperar el prestigi a aquesta institució?

En qualsevol cas, qui no ha somiat mai en portar una capa blanca, ser un noble cavaller i ser admirat pel seu honor i destresa?

- Advertisement -
Martí Foz
En Martí Foz és advocat i economista i professionalment es dedica a assessorar persones emprenedores que volen dur a terme un projecte empresarial. Però aquest no és el motiu pel qual col·laboro amb El Cinèfil sinó perquè com ell mateix explica "sóc un gran aficionat al cinema, les sèries i la literatura i especialment a tot allò que té a veure amb la fantasia èpica". Fa més de deu anys que va descobrir la saga Joc de Trons i des de llavors el té captivat, rellegint els llibres una i altra vegada, esperant amb delit i determinació estoica el següent volum i gaudint de la sèrie de televisió d'HBO. Ha arribat el moment de jugar al Joc de Trons i en ell, com a la vida, només es pot guanyar o morir. Valar morghulis!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents