Tabaca Film Fest: neix el primer festival de cinema mitològic

- Advertisement -
La Vall de Cardós serà la seu de la primera edició del Tabaca Film Fest, un certamen dedicat al cinema mitològic. Del 27 al 29 de setembre s’exhibiran curtmetratges de ficció, d’animació i documental de fins a 30 minuts. Tots ells amb un eix comú: la temàtica mitològica. Aquesta nova cita cinematogràfica agafa el nom de la muntanya Pui Tabaca (Pallars Sobirà) situada a cavall entre els municipis de la Vall de Cardós i Esterri de Cardós.
Segons s’explica al web, la idea sorgeix de la passió pel Pallars Sobirà, les seves històries i llegendes, i, òbviament, pel cinema. “Es tracta efectivament d’una terra plena de mites i llegendes; encantats, minairons, dones d’aigua, bruixes, bruixots, osses… Però també d’històries transmeses de pares a fills durant generacions que no estan documentades enlloc”.

Tabaca Film Fest o com recuperar els relats dels Pirineus

El festival ja ha obert la convocatòria per a rebre produccions relacionades amb aquesta branca del cinema fantàstic. Les bases ja es poden consultar al web i el festival està llest per qui vulgui enviar els seus treballs a través de la plataforma Festhome. A banda dels curts i documentals, s’organitzarà una xerrada sobre mitologia pallaresa i una visita guiada als indrets més misteriosos de la Vall. També hi haurà activitats per a nens i els padrins de la zona, un concert, i sopars a l’aire lliure.

tabaca films fest web

Les impulsores del festival són Ivana Miño (actriu i ballarina), Cristina Vidal (actriu i coordinadora d’intimitat) i Gisela Arnao (actriu i creadora). Les coordinadores de la iniciativa compten també amb el suport de l’Ajuntament de la Vall de Cardós i professionals clau del Pallars vinculades al món audiovisual. “Volem recuperar tots aquests relats del Pallars, dels Pirineus i d’arreu, a través de l’art que millor coneixem, el cinema”, assegura Ivana Miño. Per la seva banda, Cristina Vidal és del parer que “aquest festival pot aglutinar diversos valors en els quals creiem: cinema de qualitat i conservació de la memòria historicomitològica, en un marc natural inigualable”.

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents