Creu de Sant Jordi pel Festival de Sitges

- Advertisement -

El seu 50è aniversari del Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya no ha pogut tenir un millor regal per inaugurar l’efemèride. Aquest 2017 ha estat distingit per la Generalitat de Catalunya amb la Creu de Sant Jordi, guardó que es considera un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona o entitat per part del Govern català.

Segons explica el mateix festival en un comunicat els motius ha estat “la seva remarcable funció, en tant que primer festival de cinema fantàstic del món. És, també, el festival de cinema amb més prestigi internacional i ressò mediàtic dels que es fan a Catalunya i un dels més importants de l’estat espanyol”. Aquestes són les paraules amb les que la Generalitat ha argumentat la concessió de la Creu de Sant Jordi al Festival de Sitges, anunciada per la consellera de la Presidència, Neus Munté.

- Advertisement -

Sitges Creu Sant jordi

- Advertisement -

Àngel Sala, director del Festival, ha mostrat el seu entusiasme amb la distinció i ha destacat que “és un gran reconeixement a la feina d’un equip durant mig segle, des del grup de pioners que van iniciar el Festival en un moment molt difícil, passant després per diversos equips que l’han adaptat a les necessitats dels temps”. Sala ha afegit que “el reconeixement al cinema i, en especial, a la cultura del fantàstic demostra que Catalunya és una potència en cultura popular i que Sitges és, sens dubte, el certamen de referència internacional quan es parla d’un gènere líder en impacte mediàtic i indiscutible creador de tendències”. Per últim, Sala ha volgut recordar que “el reconeixement ho és a diversos nivells: a les institucions que l’han fet possible, a tots els col·laboradors privats, a una població com Sitges i a un públic fidel i incansable”.

També l’alcalde de Sitges, Miquel Forns, ha mostrat la seva satisfacció per la mítica insígnia, “que suposa un dels reconeixements institucionals de major relleu per a un festival, nascut a Sitges, d’àmbit nacional i projecció internacional”. La Societat Recreativa El Retiro i el Casino Prado, que durant el festival actuen com a sales de cinema també reben aquest any el reconeixement de la Generalitat com a entitats amb un llarga trajectòria en el foment de la cultura i les activitats de caràcter lúdic del municipi de Sitges.

El Festival escalfa motors

Encara queden uns mesos per l’octubre però ja tenim força novetats sobre la que serà l’edició més especial del certamen que es recorda. Sitges 2017 guanyarà un dia més de festival i tornarà a inaugurar-se en dijous, com s’havia fet en edicions anteriors. La 50 edició del Festival se celebrarà entre el 5 i el 15 d’octubre i tindrà com a leitmotiv una de les referències del cinema de gènere: la figura de Dràcula. Encara no han transcendit els noms propis que tindrà el festival com a convidats però sí s’ha confirmat la presència del director Guillermo del Toro, que exercirà de padrí de Sitges 2017. El cineasta mexicà va inaugurar el Festival l’any 2006 amb El laberinto del fauno i va visitar el Sitges per primer cop el 1993, on va obtenir el premi al Millor guió amb Cronos, la seva òpera prima.

Guillermo del toro

Per altra banda aquest abril també s’ha presentat un màster sobre cinema fantàstic que tindrà lloc a la UOC a partir del curs escolar vinent. Segons ha explicat  Jordi Sánchez-Navarro, director dels Estudis de Ciències de la Informació i de la Comunicació de la UOC el curs “és clau que els professionals es reciclin i reinventin constantment perquè facin pel·lícules que sorprenguin, espantin, emocionin i entusiasmin els espectadors”.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents