DocsBarcelona: anticolonialisme, empoderament i món digital

- Advertisement -

Comença el compte enrere per la 27a edició del DocsBarcelona. El festival de referència per als amants del documental torna amb noves seccions i estrenes exclusives. La perspectiva crítica sobre la mirada colonial, l’empoderament femení arreu del món i els perills del món digital seran els temes principals de la seva secció oficial. El festival es celebrarà entre els dies 2 i 12 de maig amb la projecció de més de 40 llargmetratges i 10 curtmetratges.

Una estructura renovada

El festival DocsBarcelona fa molt que és considerat com un referent per a creadors i espectadors de les novetats del món del documental. A més, és un festival que sempre ha sabut adaptar-se i saber posar la mirada en els temes més punyents i capdavanters.

- Advertisement -

Així, la seva programació no és tan sols una mostra de les novetats del format documental, sinó una plataforma per a la reflexió i comprensió dels temes que més ens afecten com a societat. Per a l’edició d’enguany la mirada s’ha posat sobre la gestió del passat colonial d’Occident, revisant i criticant les experiències que se n’han derivat.

- Advertisement -

El film ‘Agent of Happiness’ serà l’encarregat d’inaugurar el festival

Però a més de la seva proposta temàtica, el festival també sap reinventar-se amb les seves seccions i estructura. De fet, enguany les principals novetats seran les seccions no competitives Docs&Cat, on es fa una aposta forta pel talent de casa, i Docs&Love, que explorarà noves formes d’estimar.  Aquestes seccions se sumaran a Docs&Pearls, de caràcter internacional i competitiu, que passa a ser la Secció Oficial. A més, continuen les dues seccions ja tradicionals, Docs&Teens i Doc-U, tancant la programació.

El festival comptarà amb dues seus físiques i una digital. Així, els Cinemes Renoir Floridablanca i el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) uniran forces amb Filmin per apropar als barcelonins i barcelonines a les novetats més importants del món del documental.

Una aposta per al talent de casa

La secció Docs&Pearls, convertida en Secció Oficial, ens aproparà les novetats internacionals més importants. Així, a través de 15 llargmetratges, reflexionarem sobre la nostra mirada colonial, els nostres privilegis i quins poden ser els millors camins possibles per la descolonització. Entre els seus títols més rellevants hi trobem Agent of Happiness, la pel·lícula que inaugurarà el festival, i que qüestiona l’etiqueta de Bhutan com el país més feliç del planeta.

Per altra banda, una novetat important d’aquesta edició serà la secció Docs&Cat. Amb aquesta iniciativa el festival pretén oferir una finestra als creadors de casa. Dels nou títols que competiran en aquesta secció, a més, quatre són premières mundials.

Casa Reynal

Entre els títols que es podran veure destaquem Casa Reynalde Laia Manresa, on s’aborda el tema de la transmissió familiar i el llegat de la memòria; Una estrella fugazde Arturo Mendi i Ignasi Guerrero, parlant del dol perinatal abordat des de la perspectiva paterna, i The Click Trap, que obre una reflexió sobre el màrqueting digital i la seva part més fosca.

El festival el completaran diverses activitats dirigides a la indústria i a públics de totes les edats. A més, es comptarà amb la visita de més de 50 professionals convidats d’arreu del món. D’entre els convidats destaquen el tàndem francès Raymond Depardon i Claudine Nougaret, premiats amb el Doc d’Honor. Amb l’entrega del premi es farà també una retrospectiva i xerrada a la Filmoteca de Catalunya.

- Advertisement -

Raymond Depardon i Claudine Nougaret, premiats amb el Doc d’Honor

Per consultar la programació completa i comprar entrades pots accedir a la pàgina web del Festival.

- Advertisement -
Joan Miquel Mas Salom
Graduat en Història i periodista vocacional en formació, és un enamorat de la fantasia, el terror i la ciència-ficció. Amb una vida professional caòtica i eclèctica, està sempre pendent de trobar una escletxa de temps per endinsar-se en una bona història, bé sigui entre pàgines com entre pantalles. Pot passar-se hores divagant i sobreanalitzant sèries, pel·lícules i novel·les, una qualitat que explota col·laborant amb 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents