‘Renfield’: Nicolas Cage és Dràcula

- Advertisement -

La Manoir du Diable, pel·lícula muda del 1896 a càrrec de George Méliès, va significar el naixement del mite. Després, hem pogut gaudir de grans obres com Nosferatu, Dràcula —tant la de Tod Browning de 1931 com la dirigida per Terence Fisher el 1958— o Bram Stoker’s Dracula (1992) a càrrec de Francis Ford Coppola. Semblava que coneixíem els millors vampirs del cinema, les sèries i la cultura pop de la mà de Bela Lugosi, Christopher Lee i Gary Oldman o a través de propostes tan divertides com What We Do in the Shadows (2014).

Però, ningú comptava amb el bo de Nicolas Cage i la seva nova malifeta vampírica, 35 anys després de Vampire’s Kiss (1989), qui accedeix al capdamunt de l’aristocràcia xucla-sang interpretant el comte Dràcula a Renfield, pel·lícula sobre el servent del vampir més famós de tots els temps. La data d’estrena de la cinta és el 14 d’abril del 2023.

- Advertisement -

Renfield_1
Nicolas Cage (Dràcula) i Nicholas Hoult (Renfield).

- Advertisement -

La sinopsi oficial indica que aquesta terrorífica comèdia se centrarà precisament en Renfield, personatge present a l’obra de Bram Stoker, un pacient d’un manicomi que, malgrat patir deliris i al·lucinacions, realment era un lacai del despietat Comte Dràcula. Aquest projecte de l’univers de monstres clàssics d’Universal Pictures adapta en aquesta ocasió una història original que mai no hem vist amb anterioritat i que abandona el segle XIX de la novel·la per traslladar l’acció fins als nostres dies.

‘Renfield’: l’actualització de la icona del terror

El protagonista que dona nom a la pel·lícula és Nicholas Hoult, a qui hem pogut veure com a Beast a la saga de preqüeles dels X-Men, així com a Mad Max: Fury Road (2015) o a Tolkien (2019), i el personatge, el d’un pres que actua sota la influència de Dràcula, recorda lleugerament el seu paper a Warm Bodies (2013), en què donava vida a un zombi amb problemes existencials. El seu personatge busca ser una posada al dia de la icona del terror, però fixant-se en un personatge secundari que mai no havia rebut l’atenció que mereixia; ni tan sols amb aquesta memorable actuació de Tom Waits al Dràcula de Coppola.

A més de Hoult, qui podria liderar del projecte? Doncs, un home que ja és un gènere en si mateix: Nicolas Cage. L’actor de Leaving Las Vegas (1995), The Unbearable Weight of Massive Talent (2022) o Pig (2021) és el temible Príncep de les Tenebres en una nova volta de rosca a la història de l’immortal comte. Durant el rodatge, l’actor va assegurar que les seves fonts d’inspiració, sobretot pel que fa als moviments de Dràcula, havien estat els de la criatura de Malignant (2021) de James Wan, o la Sadako de The Ring, d’Hideo Nakata (1998).

Renfield_2
Nicolas Cage com el Comte Dràcula a ‘Renfield’.

Amb ells, també podem veure Awkwafina (Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings), Ben Schwartz (Sonic 2) i Adrian Martinez (Focus). Ahmed Zakzouk, Shohreh Aghdashloo, Bess Rous i Brandon Scott Jones completen el repartiment d’aquesta història ambientada a Nova Orleans.

Por i rialles a parts iguals

Pel que fa a l’equip tècnic, Chris McKay, que ja va facturar The LEGO Batman Movie, una de les millors pel·lícules de Batman, és el principal responsable. Alhora, crida poderosament l’atenció la dupla de guionistes: Robert Kirkman, un dels guionistes de còmics més interessants dels últims anys, amb treballs com The Walking Dead o Invincible i Ryan Ridley, un dels autors del llibret de Rick & Morty, una de les millors sèries d’animació per a adults actuals.

Renfield serà una de les pel·lícules de terror del 2023 que ens faran passar por. Però evidentment també riurem gràcies a aquest to paròdic que treu el cap a cadascuna de les imatges.

- Advertisement -
Jordi Sardiña
Periodista, professional, des de 1999, cinèfil, passional, des de tota la vida, ja que el cinema l'ha acompanyat sempre, tant en els bons com en els mals moments. La seva trajectòria laboral no sempre ha estat lligada al Setè Art, perquè s'ha guanyat la vida com a consultor de Màrqueting-Comunicació en diferents empreses de sectors diversos. Col·laborar amb 'El Cinèfil' li permet transmetre tot el que ha après i continua aprenent veient cinema. Llarga vida a la pantalla gran (i petita)!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents