‘Massive talent’, Nicolas Cage arriba a Catalunya

- Advertisement -

L’últim film de Nicolas Cage, The unbearable weight of massive talent, tindrà ben present Catalunya ja que una part central de la trama és el segrest de la filla del president de la Generalitat per influir en les eleccions al Parlament. Coincidint amb l’estrena als Estats Units a l’abril ha esclatat una polèmica a la xarxa perquè la sinopsi del film a diverses webs de referència s’explicava que la noia en qüestió era la filla d’un candidat mexicà (i no català). Malgrat això, la distribuïdora del film, Diamond Films, ha confirmat a Catalunya Ràdio que aquest canvi que només es veu en la sinopsi d’alguns portals no es mantindrà quan el film es dobli al castellà. És a dir, serà la filla del president català tal com narra el guió. Tot plegat ho podrem veure a la gran pantalla el dia 17 de juny, data d’estrena de la pel·lícula a les nostres sales.

- Advertisement -

Bona part de la ficció del film té lloc a Croàcia (Mallorca a la pel·lícula), on Nicolas Cage atén per necessitats econòmiques la festa d’un ric magnat mexicà obsessionat amb l’actor. Pedro Pascal, protagonista a la sèrie The mandalorian dona vida a aquest ric excèntric que resultarà ser un personatge més fosc del que aparenta. Respecte la polèmica de Mèxic i Catalunya, la confusió pot ser deguda a que una versió anterior del guió sí feia referència a Mèxic ja que la productora va estudiar establir el rodatge en localitzacions de Sud Amèrica.

- Advertisement -

Presència catalana al film (a la realitat i a la ficció)

L’actor català Ricard Balada, encarregat d’obrir el film a la seqüència inicial, confirma que al guió original la referència a Catalunya era clara. “El meu personatge es diu Fernando i és el xicot de la filla del president de Catalunya. A la primera escena del film ens estem veient una pel·lícula de Nicolas Cage quan algú ens segresta”. L’actor va estar-se dues setmanes a Budapest en plena epidèmia de Covid i va compartir Hotel amb altres estrelles del film com Pedro Pascal o Neil Patrick Harris. Aquesta ha estat la primera experiència al cinema de Hollywood per aquest actor vallesà que hem vist recentment a la sèrie de Betevé Oh my goig i a Madrid a l’obra de teatre Capullos que vuelan. Aquest tambe el veurem fent de jove Dalí a El Cas Àngelus.

Ricard Balada (esquerra) amb alguns actors del film

Segons la sinopsi oficial Nicolas Cage fent de Nicolas Cage accepta una oferta d’un milió de dòlars per assistir a l’aniversari d’un perillós súper fan Javi Gutiérrez (Pascal). Les coses prenen un gir inesperat quan Cage és reclutat per un agent de la CIA i obligat a estar a l’altura de la seva pròpia llegenda, canalitzant els seus personatges més emblemàtics i estimats a la pantalla per salvar-se a ell i als seus éssers estimats. El film està dirigit per Tom Gormican (The awkard moment) i també compta amb la presència de Neil Patrick Harris i Tiffany Haddish.

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents