Les pel·lícules més taquilleres del 2021

- Advertisement -

El 2019 va ser l’any dels rècords. El 2020 va ser l’any de la desfeta. I el 2021 ha estat l’any de la tímida recuperació. Tímida perquè, tot i que els cinemes han operat amb restriccions d’aforament i por bona part de l’any, s’han notat les ganes de recuperar l’hàbit d’anar a les sales. Això vol dir que hi ha hagut unes quantes pel·lícules que han fet bons resultats. Quan encara queden alguns plats forts que poden alterar els resultats (Spider-Man: no way home, West Side Story i The Matrix: resurrections) el rànquing és ben divers. A l’estat espanyol l’acció de Fast And Furious 9 s’endú la glòria (de moment) seguida d’un superheroi que no està a les mans de Disney (Venom). Santiago Segura, el més taquiller l’any passat, ocupa enguany la 3a plaça amb A todo tren, l’únic film espanyol del Top 10.

- Advertisement -

Perquè us feu una idea de com ha baixat l’assistència al cinema, els tres films més taquillers a l’estat espanyol l’any 2019 van recaptar 37 M€ (The Lion King) 30 M€ (Joker) i 29 M€ (Avengers: Endgame). Xifres que ronden els 10 M€ eren per pel·lícules que ocupaven la 20a posició a la taquilla. Dit d’una altra manera: els 3 films de superherois de Disney del 2021 han fet menys diners junts que Avengers: Endgame sola. Sense més anem a veure el rànquing. 

  1. Fast And Furious 9 = 9,54 M€ – Universal Studios
  2. Venom 2 = 8,84 M€ – Sony Pictures
  3. A todo tren = 8,49 M€  – Warner Bros
  4. Dune = 8,24 M€ – Warner Bros
  5. No time to die = 7,96 M€ – Universal Studios
  6. Eternals = 6,89 M€ – Disney 
  7. Godzilla Vs Kong = 6,34 M€ – Warner Bros
  8. Expediente Warren 3 = 6,11 M€ – Warner Bros
  9. Black Widow = 5,91 M€ – Disney 
  10. Shang Chi = 5,68 M€ – Disney 
- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents