5 actors que mereixen un Oscar i no el tenen

- Advertisement -

Cada any, milers d’ulls se centren en els nominats que esperen ansiosos que els presentadors diguin finalment el seu nom i puguin recollir l’estatueta daurada. Malauradament, quan un guanya, hi ha qui es queda sense el premi. L’any 2017, finalment Leonardo DiCaprio va aconseguir endur-se l’Oscar a Millor Actor per la seva interpretació a The revenant, després de quatre nominacions. Era un dels casos més flagrants però no l’únic.

Di caprio oscar

- Advertisement -

Al llarg de la història, però, hi ha hagut altres casos d’actors que han merescut l’Oscar, però tot i així no l’han aconseguit. Podríem mencionar Tom Cruise, Edward Norton, Ed Harris, Ralph Finnes o Mark Wahlberg, però hem destacat cinc casos que segons la redacció d’El Cinèfil són especialment flagrants i dolorosos.

Ian Mckellen

- Advertisement -

actors sense Oscars

Aquest reputat actor britànic és conegut com a Gandalf, Magneto, Sherlock Holmes… i també com a Sir Ian Mckellen. Tot i ser un dels rostres més destacats de la història recent del cinema, Mckellen no va aconseguir la fama fins als 56 anys, quan va donar vida a Ricard III. Tot i això, el precedeix una llarga carrera davant les càmeres i també dalt de l’escenari, que li han valgut un grapat de premis. Malgrat tot, encara no ha aconseguit endur-se un Oscar a casa, tot i les dues nominacions per Gods and Monsters (1999) i per The Lord of the Rings (2002).

Bill Murray

actors sense Oscars

És un dels grans comediants del cinema i tothom recorda les seves aparicions a Ghostbusters, Charlie’s Angels, Groundhog Day (Atrapat en el temps) o a Zombieland, fent d’ell mateix, entre altres. Ha aconseguit un Globus d’Or, un Emmy i un Independent Spirit al millor actor, però l’Oscar se li resisteix. L’any 2003 va estar nominat a Millor Actor per Lost in Translation però Sean Penn va ser qui es va endur l’estatueta per la seva interpretació a Mystic River.

Samuel L. Jackson

actors sense Oscars

Un dels actors predilectes de Quentin Tarantino. Ha rodat amb aquest director més de cinc pel·lícules, entre les quals hi ha el clàssic Pulp Fiction que li va valdre la seva única nominació. Tot i haver donat vida a un bon grapat de personatges sembla que la indústria no acaba d’estar del tot convençuda del talent de Jackson. Caldrà veure si Tarantino el reclama una vegada més i així opta a una nova oportunitat. El 2022, per si de cas li van donar un Oscar honorífic… Però això és fer trampa.

Harrison Ford

Potser no és el millor actor de la història. Potser no ha fet cap interpretació d’aquelles d’haver-se d’aprimar 40 quilos o engreixar-se’n 30. Però quants actors són Han Solo, Indiana Jones o Rick Deckard? A LA VEGADA? Nascut l’any 1942, l’actor només ha estat nominat en una ocasió per Witness (L’únic testimoni) l’any 1985. El Globus d’or l’han tractat millor… Ha estat nominat 4 cops i l’any 2002 va rebre el Cecil B. DeMille Award (un guardó honorífic). Potser encara tens temps Harri… No perdis l’esperança!

Johnny Depp

- Advertisement -

actors sense Oscars

Un actor d’allò més polifacètic i camaleònic. Ha donat vida a personatges tan diversos com un vampir, un pirata, un escriptor, un llop i un home amb tisores en lloc de mans. La seva vida personal també ha donat molt per parlar a causa de les seves addiccions i relacions sentimentals problemàtiques. Les tres nominacions que ha aconseguit han estat per Sweeney Todd, Finding Neverland i Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents