L’1×1 dels Oscars 2021

- Advertisement -

Més tard que mai però els Oscars arriben. Aquest any serà la matinada del diumenge 25 d’abril quan es donaran a conèixer els guanyadors dels premis de cinema més desitjats del món en una de les gales més obertes que es recorden. Tot indica que no hi haurà una gran guanyadora (segurament cap film guanyarà més de 3 o 4 premis) i, com si fos La Grossa, tot quedarà molt repartit.

Oscars 2021: l’hora de la veritat dels premis més incerts

- Advertisement -

A continuació fem un repàs exhaustiu de cadascuna de les 8 pel·lícules nominades a la Millor Pel·lícula analitzant què expliquen, quins premis guanyaran (segons el nostre humil criteri) i altres curiositats que hau de saber si voleu tenir una conversa al bar (o en videotrucada). Avís: aquest és un article informatiu però en clau d’humor.

Nomadland o la dona cargol

- Advertisement -

Definició ràpida: Frances McDormand no té casa perquè no vol. Viu en una furgo i va de feina en feina per les zones xungues dels Estats Units coneixent hippies i rodamóns (reals).

Lovers: Els intensos del cinema que veuen una posta de sol i actors no professionals i veuen la quintaescència del setè art.

Haters: tots els fans de Fast & Furious i els que diuen que les pel·lícules on no mor algú son lentes. Nomadland és Slow & Contemplatious. 

Possibilitats d’Oscar: Moltes. Està cantat el de Millor Direcció per Chloé Zhao ja que compleix amb dues noves tendències a Hollywood: és dona i d’origen “ètnic”. També fa tota la pinta que guanyarà el de Millor Pel·lícula i també està assegurat el de Guió Adaptat. Si hi ha sorpreses pot endur-se la Millor Fotografia. Frances McDormand s’ho mereix però no tindrà el seu 3r Oscar aquest any.

Llegeix la nostra crítica. Autor: David Muñoz

On la puc veure? A molts cinemes.

Mank: la debilitat dels cinèfils

- Advertisement -

Definició ràpida: Un alcohòlic escriu el guió de Citizen Kane en blanc i negre.

Lovers: Els que van de superentesos de cinema i han vist tots els clàssics i t’asseguren que la banda sonara és genial i… acabes amb ganes de veure La isla de las tentaciones de tant superbona que se suposa que et venen que és.

Haters: Pel·lícula en blanc i negre?? NEXT!

Possibilitats d’Oscar: Poques. Serà la gran derrotada de l’any com ja va passar als Globus d’or. A més, volem tornar a veure David Fincher inflant-se a xupitos amb cada Oscar que perd.

Llegeix la nostra crítica. Autor: Jordi Sardiña

On la puc veure? A Netflix

Promising Young Woman o el macabre conte antipatriarcat

Definició ràpida: Una dona jove i bonica es dedica a acollonir tios babosos que es volen aprofitar d’ella… i el final et sorprendrà.

Lovers: Defensors a ultrança del feminisme.

Haters: Defensors a ultrança del masclisme.

Possibilitats d’Oscar: no masses… Si l’Acadèmia fos atrevida n’hauria de guanyar uns quants inclòs el de Millor Pel·lícula i Millor Guió però la “profunditat” de Nomadland passarà per sobre les “lliçons” de Promissinsg Young Woman.

Llegeix la nostra crítica. Autor: Ovidi Domenech

On la puc veure? A molts cinemes.

Minari i l’enèsima versió del somni americà

Definició ràpida: Una família de coreans intenten guanyar-se les garrofes fent de pagesos a l’Amèrica profunda. Ah, i una iaia moderna que fa olor a Corea i no fa galetes emprenya el seu net.

Lovers: Tots els que gaudeixen d’històries molt nord-americanes i encara més quan hi surten “minories” que les passen putes per culpa del capitalisme.

Haters: Els que passen dels mega-super-drames amb tuf a americanada encoberta.

Possibilitats d’Oscar: Alguna cosa rascarà. Possiblement Millor Actriu Secundària per complir la “quota” asiàtica de l’any.

Llegeix la nostra crítica. Autor: JR Armadàs

On la puc veure? A hores d’ara algun cinema quedarà que la posi.

The Trial of the Chicago 7: un judici molt “familiar”

Definició ràpida: Una protesta pacífica acaba amb els líders de la protesta a la presó (i això que cap d’ells puja a un cotxe de la Guàrdia Civil). Després hi ha un judici d’aquells molt mediàtics on es duen coses molt profundes.

Lovers: Indepes que tenen Donec Percifiam a la bio de Twitter i amants del cinema de judicis d’aquells on es debaten Drets Universals Mega Importants.

Haters: Els que pensen (amb raó) que hem vist aquesta pel·lícula 50 vegades amb títols diferents i sense Borat fent-se el simpàtic.

Possibilitats d’Oscar: Algunes. Guió adaptat i Actor Secundari per Sacha Borat Cohen.

Llegeix la nostra crítica. Autora: Irene Solanich

On la puc veure? A Netflix

Sound of Metal i la música sorda

Definició ràpida: Un bateria d’un grup de metal es queda sord i li costa molt acceptar que no tornarà a sentir mai més Thundestruck d’ACDC.

Lovers: Aquelles persones que gaudeixen de drames existencials associats a drames personals (i amb discapacitat que ho fa encara tot més desolador).

Haters: Gent que pensa que amb un curt de 15 minuts pots explicar el mateix sense necessitat de tantes escenes de gent parlant amb llenguatge de signes.

Possibilitats d’Oscar: Ni una. Massa competència.

Llegeix la nostra crítica. Autor: Ignasi Juliachs

On la puc veure? A Amazon Prime Video

The Father el drama familiar de l’any

Definició ràpida: El cap d’Anthony Hopkins és més enrevessat que una pel·lícula de Chistopher Nolan amb guió de David Lynch. La seva filla (Olivia Colman) intenta entendre’l.

Lovers: Cinèfils de més de 45 anys que pensen que el vertader duel de l’any no és Godzilla vs Kong sinó Hopkins vs Colman. Surten del cine dient “treballen molt bé”.

Haters: Cinèfils de menys de 45 anys que pensen que el vertader duel de l’any és McDormand vs La furgo. Surten del cine dient “Hollywood repapieja”.

Possibilitats d’Oscar: Meh… Si hi ha alguna carambola del destí guanyarà Guió Adaptat i si els acadèmics estan moooolt nostàlgics potser Anthony Hopkins robarà l’Oscar pòstum cantadíssim a Chadwick Boseman. Però jo no hi posaria diners.

On la puc veure? A hores algun cinema quedarà que la posi però ben pocs.

Judas and the Black Messiah

Definició ràpida: Versió Black Panther de Infiltrado en el KKKlan.

Lovers: Amants de les pel·lícules amb moralina i políticament correctes.

Haters: Els que estan farts de tanta correcció política a tot arreu.

Possibilitats d’Oscar: Cap. Com a molt algun dels actors secundaris.

On la puc veure? Enlloc. Bé, mentida. A Apple TV o Rakuten TV o llocs d’aquest pagant 12€.

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents