‘Hope Gap’, divorcis a la tercera edat

- Advertisement -

Edward pren la decisió de deixar a la seva dona Grace després de 29 anys de matrimoni. A partir d’aquest moment, cadascun d’ells, a la seva manera, buscarà la manera de refer la seva vida en un petit poble costaner prop dels penya-segats de Hope Gap.

- Advertisement -

Amb aquest senzill argument però amb unes complexes interpretacions, Hope Gap del director i guionista britànic William Nicholson (Firelight, 1997), es va endur el Premi a la Millor Pel·lícula al IV Festival Internacional de Cinema de Barcelona-Sant Jordi (BCN Film Fest). Tal com van comunicar els membres del jurat, l’actriu Mercedes Sampietro, el cantant i escriptor Gerard Quintana i la directora de cinema Judith Colell, en fer públic el veredicte, “hem decidit reconèixer la pel·lícula amb el màxim guardó del festival per ser una intel·ligent i profunda reflexió sobre el conflicte d’una ruptura i el dolor d’una parella que fa molts anys que estan junts, en un relat de solitud, falta de lleialtat, desconfiança i por a la mort, subratllada per uns textos intel·ligents i poètics que expliquen perfectament la història”.

- Advertisement -

I és que només es poden tenir paraules de reconeixement per aquest drama tan british que apel·la directament als sentiments i les emocions, gràcies sobretot a una Annette Bening (American Beauty, 1999) i un Bill Nighy (Love Actually, 2003) que estan magnífics els seus papers de matrimoni trencat, al costat de Josh O’Connor. El jove actor de The Crown (2019-2020), gràcies a la seva inspirada interpretació com el fill de la parella protagonista, va ser reconeguda amb el Premi al Millor Actor, també a la darrera edició BCN Film Fest.

Hope Gap pot semblar, a simple vista, un modest drama més sobre divorcis, però sota la seva suposada superficialitat s’amaga una gran reflexió sobre les complexitats i els costos del matrimoni. El director, gràcies al ritme i muntatge que li atorga a la seva cinta, aconsegueix que totes les frases del guió verbalitzades pels seus grans intèrprets vagin directament al cor dels espectadors.

Algun espectador, poc acostumat a drames intimistes la pot titllar de massa lenta o, fins i tot, conservadora, però la subtilitat que transpira en tots i cada un dels fotogrames ho diu tot. És com una obra de teatre filmada amb gran maduresa i una profunditat emocional on la majoria de drames actuals no arriben.

Veredicte

El millor: el sublim treball actoral del trio protagonista, ple de matisos i profunditat.

El pitjor: una cinta que només atraurà un públic madur fan de la parella protagonista i dels drames més convencionals.  

Nota: 8

- Advertisement -
Jordi Sardiña
Periodista, professional, des de 1999, cinèfil, passional, des de tota la vida, ja que el cinema l'ha acompanyat sempre, tant en els bons com en els mals moments. La seva trajectòria laboral no sempre ha estat lligada al Setè Art, perquè s'ha guanyat la vida com a consultor de Màrqueting-Comunicació en diferents empreses de sectors diversos. Col·laborar amb 'El Cinèfil' li permet transmetre tot el que ha après i continua aprenent veient cinema. Llarga vida a la pantalla gran (i petita)!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents