BCN Film Fest, 1r gran festival post-confinament

- Advertisement -

El Festival Internacional de Cinema de Barcelona-Sant Jordi (BCN FILM FEST) s’havia de  celebrar del 17 al 24 d’abril als Cinemes Verdi de Barcelona però ha ajornat la seva 4a edició per la crisi del coronavirus. Les noves dates són del 25 de juny al 2 de juliol, és a dir, el Festival de Sant Jordi se celebrarà enguany per Sant Joan. Amb les mesures de seguretat com a grans protagonistes (més enllà de les pel·lícules), el certamen serà el primer gran esdeveniment de cinema que se celebrarà passat el confinament i conservarà totes les seccions previstes i bona part de la programació que va presentar al gener. A més, tot plegat a preus molt populars: 2,90€ pel públic general i 2,50€ pels Amics del Verdi.

- Advertisement -

Fidel a l’esperit cultural de Sant Jordi, es tornen a oferir pel·lícules que giren al voltant de l’eix temàtic Cinema-Literatura-Història dins la Secció Oficial, centrades sobretot en adaptacions literàries, biopics de grans personalitats i esdeveniments històrics de rellevància. Com en les edicions anteriors, hi ha 6 seccions: Secció Oficial, Cinema amb Gràcia (dedicada a les comèdies), Zona Oberta, Art al Cinema (dedicada a grans documentals sobre art), Imprescindibles (dedicada a clàssics de cinema d’autor) i una secció dedicada al cinema d’un país convidat (Corea del sud). En total es projectaran un total de 44 pel·lícules, de les quals: 3 són estrenes mundials i 22 són premières espanyoles.

- Advertisement -

Per primer cop serà un film català el que obrirà el festival. Es tracta d’Uno para todos de David Ilundain.

https://elcinefil.cat/2020/06/02/david-verdaguer-protagonitza-uno-para-todos/

Pluja de premieres

16 títols formen part de la Secció Oficial, de les quals 12 a competició. Hi veurem els nous films de Matteo Garrone (Pinocho), Justin Kurzel (La verdadera historia de la banda de Kelly), Marjane Satrapi (Madame Curie), Caroline Link (Cuando Hitler robó el conejo rosa) i Agnieszka Holland (Mr. Jones), entre moltes altres.

També a la secció oficial hi trobem l’estrena mundial del documental Maragall i la Lluna una pel·lícula que construeix un retrat humà, contradictori, vitalista i colpidor, mostrant facetes de l’expresident de la Generalitat que mai abans s’havien vist. Altres primícies del BCN Film Fest són el film polonès nominat a l’Oscar com a millor pel·lícula estrangera Cropus Christi i el film de clausura, Sound of Metal, òpera prima de Darius Marder que narra el drama d’un bateria de heavy metal que, quan comença a perdre l’audició.

Per altra banda el BCN Film Fest també dedica un espai al centenari d’Èric Rohmer i Mercedes Sampietro, l’actriu de teatre, televisió i cinema, serà la Presidenta del Jurat del BCN FILM FEST 2020.  Fora de competició també veurem, #ANNEFRANK. PARALLEL STORIES de Sabina Fedeli y Anna Migotto CENTOVENTI CONTRO NOVECENTO d’Alessandro Scillitani i THE BOOKSELLERS de D.W. Young.

El millor cinema català en preestrena

També hi haurà lloc (i molt) per el cinema català. A banda del film inaugural que comentàvem més amunt, una de les pel·lícules destacades és El crèdit, basada en una obra de teatre de Jordi Galceran (dirigida per Sergi Belbel). Joan Riedweg i Abel Folk han adaptat el text al cinema.

- Advertisement -

https://elcinefil.cat/2020/06/06/el-credit-es-la-nova-comedia-de-teatre-de-tv3/

També s’hi podrà el debut de l’actor Oriol Puig a la direcció amb el film El sitio de Otto i La ventana al mar del director Miguel Ángel Jiménez que explica com una bilbaïna de 55 anys que, després de rebre una notícia demolidora i contraposant-se als seus metges i fill, decideix marxar de viatge amb les seves amigues a Grècia. Els últims a incorporar-se al festival són els film El Buzo amb Àlex Brendemühl i la coproducció catalana Mi hermano persigue dinosaurios. 

Pots consultar la programació oficial en aquest enllaç.  

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents