El retorn de Reyes i Sevilla al ‘Capítulo 0’

- Advertisement -

Dos mesos de sequera serièfila durant l’estiu, esperant que les noves estrenes facin que setembre sigui una mica menys depressiu, però només et trobes amb polèmiques buides i desencants. Potser et comences a plantejar si t’has tornat massa exigent o si simplement ja ho has vist tot en matèria de sèries.

Fins que arriba Capítulo 0 que, sense pretensió de canviar el rumb de la història de la televisió per cable, pot se que sigui el millor d’aquesta rentrée. Movistar+ posa els recursos que els chanantes necessiten per fer volar la imaginació i fer explotar el món de les sèries al seu antull. Les paròdies de Joaquín Reyes i Ernesto Sevilla van per lliure, com sempre, donant més voltes al surrealisme del que et podries arribar a imaginar.  Al cap i a la fi, potser no cal buscar nous formats per poder passar una bona estona davant la pantalla.

Més factura, més cameos i més bogeria

- Advertisement -

El retorn del duo d’Albacete de la mà del canal #0 de Movistar+ els ha donat ales  en forma de bitllets en matèria de producció. Una fotografia curosa en cadascun dels capítols autoconclusius aconsegueixen captar l’atmosfera dels gèneres parodiats de forma excelsa i permeten que aquest es converteixi en l’escenari per on es mouran durant 23 minuts que estan a l’altura.

- Advertisement -

Els quilos de maquillatge fets servir pel cameo de Soy Una Pringada també es queden curts en comparació als utilitzats per la resta de personatges, segurament acabant amb tot l’estoc de Primor de l’estat. I com no, amb la conseqüent injecció de calers també han augmentat el nombre de col·laboracions especials, que cobreixen un ampli espectre de còmics que en la vida compartirien escenari i fins i tot personatges mediàtics que en la vida real ja fan gràcia sense pretendre-ho.

La feina del guionista

Especialment quan es tracta d’una sèrie, la feina d’un guionista és passar desapercebut, tot i que un capítol no seria igual sense la seva col·laboració. Sovint obviem el treball de l’últim mico de la indústria audiovisual, i més en el cas de les sèries, on sovint són equips els que s’encarreguen de que tot l’engranatge d’un relat vagi en una mateixa direcció.

Tot i que el cas de Capítulo 0 segurament no encaixaria en el funcionament habitual de la creació d’un guió d’una sèrie convencional, m’agradaria alabar la feina de tots ells utilitzant aquest exemple com a referència. A Capítulo 0, els directors d’aquesta peculiar orquestra conviden a diversos guionistes a escriure per ells. Marc Crehuet, Miguel Esteban, Raúl Navarro, Luismi Perez i Sergio Sarria són els encarregats de pautar les parodies esbojarrades que Reyes, Sevilla i companyia convertiran en realitat en la  (no tant) petita pantalla. Així sense distar de l’humor chanante, aquests mags del teclat aporten frescor als guions i el seu segell, des de les genials influències de Rick & Morty de Marc Crehuet, fins a la brutalitat d’un dels guionistes de El Fin de la Comedia, Miguel Esteban.

En definitiva, un equip de mestres que són els majors culpables que fins i tot els que no són fans del conegut duo tinguin un capítol preferit. Per tant, demano un aplaudiment aquests reis de la comèdia a l’ombra que han aconseguit fer una mica seva la primera temporada de Capítulo 0..

La televisió que es riu d’ella mateixa

No és cap novetat el fer paròdies televisives. De fet, des dels Monty Python fins al Polònia, la gran majoria de còmics tenen aquest fetitxe especial per voler aportar la seva particular visió de la televisió. Els chanantes tampoc aterren de nou en aquest sub-gènere de l’humor; de fet, el primer capítol comença amb uns vells coneguts de Muchachada Nui, els “tertulianos”, uns personatges que podrien adormir a Albert Rivera després d’una nit electoral. Completen els cinc capítols un thriller amb aires de True Detective, un brillant homenatge a Star Trek, la inesperada versió de Nip-Tuck i un whodunnit digne del cas més enrevessat de Jessica Fletcher. Reyes i Sevilla han perfeccionat l’art de la paròdia rocambolesca gràcies al pressupost brindat per Movistar+ i a l’ajuda d’uns guionistes de primera, però també a una trajectòria (quasi) impecable, que els dona la possibilitat de mostrar en les nostres pantalles el que a ells els doni la real i santa gana.

Sense ànim de fer spoilers, ho deixo aquí perquè vosaltres mateixos sigueu testimonis del retorn d’aquest duo per la porta gran.

- Advertisement -

Veredicte

Agradarà a: serièfils de la vella escola, els que riguin amb les bestieses d’aquest parell i tinguin ganes de tornar-los a veure brillar.

No agradarà a: els que no hagin tingut televisió a casa durant la seva joventut i/o infància.

Nota: 8

Enganxòmetre: 10

- Advertisement -
Alice Tapiol
Graduada en Comunicació i Periodisme i amb un postgrau en Guió per cinema i televisió, sempre ha enfocat la seva carrera cap a l'escriptura. Especialitzada en comunicació digital, treballa des de 2014 com a redactora i crítica en diverses publicacions web. Enamorada del cinema i serièfila fins a la medul·la, ha estat guardonada amb diversos premis pels seus curtmetratges. Redactora d'El cinèfil des de novembre de 2017, una aventura que encara amb l'entusiasme que la caracteritza.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents