Els dolents Disney de pel·lícula

- Advertisement -

Gairebé tots els films de la companyia de Mickey Mouse tenen els seus particulars dolents, uns de pitjors i altres de millors. Fa un temps vàrem analitzar el perfil dels personatges femenins que més mal han fet als personatges de les pel·lícules.

Les 10 malvades més icòniques de Disney

- Advertisement -

Ara és el torn dels masculins:

Stromboli – Pinocchio (1940)

- Advertisement -

És un dels malvats de la Disney, en concret de Pinocho. Es tracta d’un vell titellaire gitano amb una gran barba i un bigoti enorme. Circula de ciutat en ciutat amb el seu espectacle de titelles a una caravana. Viatja pel món amb la intenció de fer-se ric i famós. I quan les titelles estan velles les crema. Quan compra a Pinocho, com a titella que es mou sense fils, el tanca en una gàbia per tal d’arribar al capdamunt amb el nen de fusta.

stromboli pinocho

Governor Ratcliffe – Pocahontas (1995)

Es tracta d’un governador anglès al capdamunt d’un vaixell. La seva missió al món és la d’eliminar tots els salvatges que habiten a la terra de la Pocahontas per tal de conquerir noves terres. Mana els seus tripulants a cavar les seves terres per cercar or, i no dubtarà en matar a qui s’interposi en el seu camí. Declara la guerra als salvatges al no trobar cap cosa de valor, ja que pensa que ells l’amaguen. Com a curiositat, sempre porta un gos carlí com a animal de companyia.

villain-spotlight-series-governor-ratcliffe-and-percy-from-pocahontas-speech

Capità Hook – Peter Pan (1953)

Aquí se’l coneix com a capità Garfio i és un personatges de ficció basat en el Capità Ahab de la novel·la Moby Dick de Herman Meville. És un capità pirata i la nemesi del nen volador, Peter Pan. Porta un garfi de metall enlloc de la mà dreta, ja que en Peter li va tallar i donar com a menjar a un cocodril (el qual va menjar també un rellotge i el seu tic tac avisa de la seva presència).

peter_pan_and_captain_hook

Shere Khan – The Jungle Book (1967)

És un tigre de bengala i és el principal antagonista tant a la novel·la com a totes les adaptacions. Va coix a causa d’una caiguda a una fogata d’uns caçadors mentre devorava uns homes, la seva intenció és la d’acabar amb el jove Mowgli. Amb l’ajuda de Baghueera i Baloo, el nen derrota Shere Khan. El seu nom en urdú i hindú significa senyor tigre.

shere-khan-the-jungle-book-disney

Gastón – The Beauty and the Beast (1991)

- Advertisement -

És un conqueridor de dones gràcies als seus enormes músculs, pit pelut, cabells negres i ulls blaus. A més és un personatge egocèntric, egoista, presumit, brut, primitiu i arrogant, tot i així, és admirat i estimat per la gent del poble, excepte per una bella noia, Bella, de la qual ell n’està obsessionat i vol casar-s’hi.

Bella està interessada en la Bèstia, i cada dia que passa es va enamorant més d’ell, cosa que fa enfadar Gastón, el qual planeja matar la criatura i conquerir la jove; però les coses no li sortiran com ell esperava.

gaston_la_bella_y_la_bestia

Jafar – Aladdin (1992)

Es tracta d’un malvat bruixot amb una retorçada perilla que va a la cerca de la meravellosa Làmpada màgica, la qual es troba oculta a la Cova de les Meravelles i esdevenir així Sultà. Per poder entrar a la cova cal l’ajuda d’algú que tingui una noblesa de valor incalculable, és a dir, un diamant en brut. Per aconseguir els plans utilitza la seva serp per hipnotitzar el Sultà. Seria un dels malvats més perillosos de la companyia. També corona la seva espatlla un lloro anomenat Iago.

walt-disney-screencaps-jafar-iago-walt-disney-characters-35849222-5000-2709

Scar – The Lion King (1994)

Aquest personatge és el germà del rei Mufasa, el qual vol tenir tot el poder sobre el regne, i a qui no li importa fer el que sigui per aconseguir-ho, tot i que suposi la mort del seu germà. El naixement del seu nebot serà una mala notícia, ja que suposaria la seva no coronació.

scar-9-0

Claude Frollo – The Hunchback of Notre Dame (1996)

El temible Frollo és el malvat principal de la pel·lícula The Hunchback of Notre Dame. Es tracta d’un jutge de la ciutat de París i el pare adoptiu de Quasimodo. És un personatge dèspota i racista, i mostra aquest odi cap a l’ètnia gitana, especialment l’Esmeralda.

esmeralda_at_the_mercy_of_judge_claude_frollo

Hades – Hercules (1997)

Aquest personatge és el més divertit, però també un dels més malvats de Disney. Té flames de foc en lloc de cabells i desprèn enveja vers el seu germà Zeus, pare de tots els Déus. Desitja ser rei per damunt de tot i vol posar fi a la vida del seu germà, tot i que Hèrcules apareixerà per interrompre els seus malvats plans.

hercules

Doctor Facilier – The Princess and the Frog (2009)

És un bruixot i practicant de màgia vudú que enganya el príncep Naveen per acceptar un acord amb ell, utilitzant la tàctica enganyosa acaba convertint-lo en una granota. El doctor Facilier obté els seus poders d’un tracte amb tots els éssers del més enllà, mitjançant el qual queda en deute amb tots ells. Sempre mira de liquidar el deute, però al final sempre acaba augmentant-lo.

El príncep pensa que si una dona li fa un petó tornarà a convertir-se en humà, però el que acaba succeint és que la dona també esdevé granota, en aquest cas és la protagonista, Tiana.

princess-and-the-frog-disneyscreencaps-com-8898

Després d’aquests 10 personatges que tothom coneix, un ja deu estar crispat dels nervis a causa de la maldat que emanen, però també cal esmentar al que apareix al film Fantasia (1940),

Chernabog:

Es tracta d’un enorme dimoni que neix amb compàs de la música de Mussorgsky, de la seva famosa obra Night on Bald Mountain. Al caure la nit al capdamunt del Mont Pelat es transforma en Chernabog, que al despertar, desplega les seves ales i cobreix d’ombres al Poble Dormit. Invoca dimonis i ànimes des de la seva posició privilegiada sobrevolant la muntanya.

animated-film-moments-disney-fantasia-chernabog

- Advertisement -
Ylenia Cañadashttps://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat de la Crítica, Méliès d'Or i Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival,, l'Americana, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents