‘Una nit’ de Marta Bayarri

- Advertisement -

Dos desconeguts. Un apartament. Són molt a prop l’un de l’altre i alhora molt lluny… Una nit com qualsevol altre o potser la nit que recordaran per a sempre. Amb aquesta sinopsi es presenta el curtmetratge ‘Una nit’, el debut a la direcció de l’actriu catalana Marta Bayarri que molts lectors tindran present d’haver-la en sèries de TV3 com La riera, Kubala Moreno i Manchón o El cor de la ciutat. Protagonitzat per ella mateixa i Oriol Ruiz explica una història intrigant amb un mal rotllo que va in crescendo.

- Advertisement -

El curt es va estrenar oficialment al Festival Cortogenia de Madrid l’any 2014 i ha estat seleccionat en més de 50 festivals internacionals, incloent el Cinequest Film Festival de Califòrnia als Estats Units (festival qualificador dels Oscars pels guanyadors, i que va permetre presentar candidatura pels premis Goya). El palmarès d’Una nit compta amb 5 premis a Millor Curt i el Premi de la Crítica a Millor Direcció Novell per la directora al Festival online Iberoamericà del Curtmetratge ABC.

- Advertisement -

La 2a història de la directora, camí dels Goya

El segon curtmetratge de Bayarri confirma que caldrà estar atents a la feina d’aquesta actriu i ara també directora. Després de passar per festivals d’aquí i allà, l’equip de Fugit ha rebut la notícia que aquest nou curt és un dels 15 seleccionats per la recta final del Premis Goya. Encara ha de passar l’última fase per accedir, finalment, a la nominació. De moment el que ja ha aconseguit és ser l’únic curt català (i en català) que pot endur-se el Goya.

El desembre de 2016 Marta Bayarri va estrenar, Fugit, una història sobre un pare i un fill que viatgen en un cotxe fins que un fet inesperat els canviarà la vida. Escrit i dirigit per Bayarri està protagonitzar per Oriol Ruiz i Nil Cardoner i compta amb la producció executiva de Miquel Angel Faura i David Victori. Segons Bayarri “aquesta és una història de dues persones que s’enfronten a la dificultat de de ser, per una banda pare i home, i per altra banda fill i adolescent”. És un binomi que segons la realitzadora pot tenir conseqüències imprevisibles. “Una història particular que pot ser una història universal”, conclou.

L’estrena va ser a la 28a edició del Festival Internacional de Cortometrajes Aguilar de Campo i l’estrena internacional a la 32a edició del Santa Barbara International Film Festival el mes d’abril. A Catalunya va ser un dels curts seleccionats per la 10a edició del FIC-CAT i recentment s’ha vist també al Vilassar de noir.

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents