Sèries oblidades del ‘Club Súper 3’

- Advertisement -

Els anys 80 i 90 van marcar tota una generació gràcies a la incursió de moltes sèries que es van emetre al Club Súper 3. Com sol passar moltes passen a la història com les més importants que varen marcar tendència, però n’hi ha d’altres que queden en un segon pla i s’acaben oblidant si no es van emetent per pantalla de nou.

Les sèries del Super 3 que hauríem de reivindicar

Molts joves, alguns ja majors de 30 anys, les recorden quan queden amb els companys i fan un viatge retrospectiu per la seva infància i comenten sèries o personatges que els entretenien durant hores i hores, quan això d’internet, telèfons intel·ligents i xarxes socials era cosa del futur. Per això hem volgut fer una selecció d’algunes de les ficcions que varen marcar una meravellosa època:

Musculman

- Advertisement -

Aquesta sèrie està basada en un manga i anime que va aparèixer a finals dels anys 70 al Japó sota el títol Kinnikuman, que literalment vol dir “home múscul”. L’anime va estrenar-se a principis dels 90 al Canal 33 i al Cana 9, però no va incloure l’última saga del manga que encara avui se segueix publicant després d’un break d’uns 30 anys. El 2011 es van reprendre les aventures d’aquest estrany personatge enamorat de la carn.

- Advertisement -

La història explica de manera divertida i en clau d’humor les aventures d’en Musculman (Musculator), un estrafolari superheroi d’un altre planeta que habita a la Terra i practica la lluita lliure i, sobretot, li fascina menjar arròs amb bou (gyudon, un plat típic japonès, que gràcies al personatge s’ha consumit en més quantitat). A més, per volar utilitza la força propulsora dels pets que li confereix el consum d’all en dosis elevadíssimes. Sempre porta una màscara i mai mostra la seva cara. Inicialment, el manga es va crear amb la idea de parodiar altres sèries com Ultraman, però a mesura que avança la història es va centrant de manera exclusiva en la lluita lliure i esdevé un to més dramàtic.

Els Bobobobs

Aquesta sèrie d’animació va ser creada per a televisió per BRB Internacional i produïda per TV3. Es va emetre al territori català entre 1988 i 1989 i constava de 26 capítols. La trama es desenvolupa en un univers allunyat de la Terra i ens explica les aventures d’uns éssers anomenats Bobobobs. Viatgen a la seva nau espacial Bobular en direcció a la Terra per salvar als humans, que són assetjats per dinosaures. Al llarg del seu trajecte es trobaran amb diverses espècies extraterrestres, tant pacífiques com hostils, que no els posaran les coses fàcils.

Capità Harlock

Aquesta sèrie va ser emesa per primera vegada a TV3 l’estiu del 85, però al llarg dels anys s’ha anat reposicionant al canal K3 en diverses ocasions, amb un total de 42 episodis. Els seus orígens es troben al manga nascut l’any 1977 de Leiji Matsumoto i un any desprès va ser transformada a una sèrie d’anime a càrrec de Toei Animation.

Narra les aventures del Capità Harlock i la tripulació de la seva nau, l’Arcàdia, tots plegats intenten defensar una humanitat presa per l’apatia genèrica, i a més és envaïda per una raça extraterrestre amb el nom de mazoni. 

Capità Planeta

A la dècada dels 90, es va emetre una de les sèries del Super 3 més mítiques. Parlem del Capità Planeta amb un caràcter totalment ecologista (quan tot el tema eco o bio encara no estava de moda). La idea era crear consciència dels canvis que pateix la Terra a conseqüència de la contaminació humana.

- Advertisement -

Els capítols narraven les aventures de 5 joves que havien adquirit uns anells amb poders. Amb ell podien controlar certs aspectes de la natura: terra, foc, vent, aigua i cor, en definitiva dels elements bàsics. Sempre acabaven amb la frase: “El poder és vostre”. Aquesta és sens dubte una de les grans oblidades, ja que poca gent la recorda o desconeix la seva existència de la primera sèrie hippie que es va passar per la televisió pública catalana. Per cert, Leonardo di Caprio està preparant una adaptació en imatge real.

El petit xef

Ara sembla molt habitual trobar-nos a qualsevol indret menjar oriental. Abans de la moda del sushi take away, però, va aparèixer una sèrie d’anime en la qual un jove volia ser cuiner. Va ser estrenada l’any 1987, tot i que a TV3 va arribar als 90. També es va conèixer com a El Gran Sushi, títol que varen adoptar diverses comunitats autònomes.

La sèrie era molt divertida. A més era capaç de mostrar una simple degustació culinària de manera espectacular i cridanera. Per a no mostrar només imatges del jove cuinant, van enfrontar-lo a diversos duels culinaris amb els millors xefs del país oriental. I tot això abans de Master Chef, Chicote i altres éssers de la petita pantalla… Però la història comença quan el noi amb unes qualitats excepcionals per a la cuina, que porta un petit restaurant familiar amb la seva mare, rep la visita d’un dels crítics gastronòmics més importants del Japó i queda impressionat amb el plat de katsudon (porc arrebossat amb ou sobre una base d’arròs) que li prepara el noi. Especialment memorable és el personatge del Rei del tast. I encar més els seus orgasmes gastronòmics quan tastava un plat exquisit.

- Advertisement -
Ylenia Cañadashttps://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat de la Crítica, Méliès d'Or i Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival,, l'Americana, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

1 COMMENT

  1. Hola

    Per casualitat recordeu el nom d’una sèrie de dibuixos manga que era d’aventures (si no recordo malament) en les que el personatge havia de superar proves. Recordo que el protagonista era un noi que havia de seguir les indicaciones d’unes cartes i travessar portes màgiques.
    S’emetia a TV3 a la matexia època que Musculman, el Petit Xef, Bola de Drac etc.

    Moltes gràcies

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents