El cinema negre català se cita a Vilassar de Noir

- Advertisement -

La segona edició del Festival Vilassar de Noir arriba amb més cine i literatura negra del 10 al 12 de novembre. Igual que en l’edició anterior, la revista El cinèfil ha estat l’encarregada de programar els curts i la pel·lícula de gènere negre de la graella configurada 100% amb produccions catalanes. Vilassar de Noir pretén esdevenir un punt de trobada entre els autors de gènere negre i els afeccionats que té l’objectiu de contribuir a la visibilitat de la literatura i el cinema negre nacional i generar debats al voltant de temes recurrents del gènere amb les aportacions dels autors més importants del panorama actual. El comissari del festival és l’editor de Llibres del Delicte, Marc Moreno, i el certamen està impulsat pel propi ajuntament de Vilassar de Mar amb l’objectiu de posar el municipi del Maresme al mapa festivaler de la literatura i cinema. Podeu consultar el programa sencer en aquest enllaç.

Vilassar de Noir

- Advertisement -

En aquesta segona edició es repeteix la fórmula de la primera respecte el cinema. El dissabte 11 a les 22:30 hi haurà una sessió de curtmetratges amb la presència dels directors i equips de les pel·lícules. La tria inclou relats basats en fets reals, superherois, humor negre i sobretot històries amb crims i sang pel mig. En  acabar la sessió el dia acabarà amb El curts a escena on els directors Toni Pinel, Cris Gambin, Marta Bayarri i Ivan Mulero explicaran el procés que els ha dut a rodar aquestes històries que podeu descobrir a continuació.

- Advertisement -

Humans de  Toni Pinel i Cris Gambin (9 min)

Repartiment: Laura Estévez, Lara Vacas i Joan Puig

Producció: The Kill Screen Films

Un meteorit és a punt de destruir la Terra i la Mònica i l’Ariadna aprofiten els últims minuts per brindar per la seva amistat. Una amistat que potser descobriran que no és tan forta com pensen.

Anatema de Geni Lozano (12 min)

Repartiment: Francesc Orella i Fina Rius

Producció: El dedo en el ojo

Un dia qualsevol en la vida d’en Tomàs i la Carme, un matrimoni de mitjana edat que viu en un petit poble amb la seva filla, Emma, que pateix una paràlisi cerebral. Aparentment, un dia qualsevol…

- Advertisement -

Fugit de Marta Bayarri (15 min) 

Repartiment: Oriol Ruiz i Nil Cardoner

Producció: Momotrup Films

El Carles viatja en cotxe amb el seu fill adolescent Pol. Un fet inesperat canviarà el decurs de les seves vides. Les decisions que prendran després definiran la seva relació per sempre.

Hoy me ha pasado algo muy bestia d’Ivan Mulero (15 min)

Repartiment: Ocatavi Pujades, Marta Blanc, Eduard Farelo

Producció: Black Light

L’autor Daniel Estorach va publicar el llibre Avui m’ha passat una cosa molt bèstia i ara el director Iván Mulero l’ha convertit en un curtmetratge. Cansat de Gotham i Metròpolis? A Barcelona i a Vilassar també pot haver-hi superherois.

Humor negre al poder

El cine es reprèn el diumenge 12 a les 17h amb una doble projecció de la parella de directors catalans que més contents van sortir del Festival de Sitges 2017. Albert Pintó i Caye Casas presentaran el curt R.I.P. guanyador de la 50a edició del certamen i la pel·lícula que va endur-se el Gran Premi del Públic, Matar a Dios. En acabar la sessió els directors, productor i intèrprets del film protagonitzaran una taula rodona per compartir amb el públic detalls i secrets de la seva obra.

R.I.P. d’Albert Pintó i Caye Casas (15 min)

Repartiment: Josep Maria Riera, Itziar Castro, Angelina Fusalba

Producció: Alhena Produccions

En un poble de mala mort, una dona prepara el funeral del seu marit. Tot ha de sortir a la perfecció, ja que per a ella és molt important quedar bé amb els convidats. Aquesta producció és la guanyadora del Premi al Millor Curt de l’edició 2017 del Festival de Sitges.

Matar a dios d’Albert Pintó i Caye Casas (90 min)

Repartiment: Boris Ruiz, Itziar Castro David Pareja, Eduardo Antuña.

Producció: Alhena Produccions

Una família es prepara per celebrar el cap d’any en una casa aïllada al mig del bosc, quan irromp un misteriós rodamón; és nan, diu que és Déu i amenaça d’exterminar l’espècie humana a la matinada. Només se salvaran dues persones, i la família ha estat elegida per escollir aquests dos únics supervivents. El destí de la humanitat recau en quatre desgraciats que, evidentment, voldran salvar-se. El film ha estat el guanyador del Gran Premi del Públic de l’edició 2017 del Festival de Sitges.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents