Plataformes alternatives per descobrir un cinema diferent

- Advertisement -

Si alguna cosa va quedar clara després del 2020 és que el futur del cinema passa (en gran part) per les plataformes. Dit d’una altra manera, el consum audiovisual domèstic és cada cop més important en el sector i va guanyant pes any rere any. Noms com Netflix, Filmin o Amazon Prime Video que fa 10 anys sonaven ben estrany són ara una part central del nostre entreteniment diari. Tot i que aquests grans noms són els líders del mercat en vídeo a la carta, el món va més enllà… 

La tecnologia avança i la creació de plataformes ja no és una empresa impossible només a l’abast de les grans majors. Tot i que representen una part petita del total del pastís, hi ha vida més enllà de l’algoritme de Netflix sobretot si posem el focus en l’especialització o els petits nínxols de mercat. A continuació us presentem un petit recull de plataformes alternatives per si us atreviu a descobrir continguts diferents.

TV3 a la carta: la coneixem i no la tenim prou en compte

- Advertisement -

- Advertisement -

Oh, sorpresa! Quasi tot el que passa a TV3 està penjat a internet. Això vol dir sèries mítiques com Nissaga de Poder o Plats Bruts o les TV movies nominades als Premis Gaudí. Que potser no té una interfície tan vistosa com la de Netflix ho sabem, però és el lloc on podem descobrir o revisitar continguts propers, allò que en diuen quilòmetre zero. Us recomanem remenar una mica per buscar coses interessants a banda de l’últim capítol de Com si fos ahir. I si no sabeu per on començar aquí teniu uns quants consells.

Descobreix-la aquí 

Preu: és gratuïta!

Crunchyroll: la llar de l’anime

crunchyroll plataforma alternativa anime
Crunchyroll, la plataforma alternativa especialitzada en anime

La finestra oberta a l’animació japonesa gairebé en directe. Aquesta plataforma és la llar dels otakus per excel·lència. Continguts penjats gairebé a l’instant frescos tal com surten del mercat de Tòquio. És a dir, pots veure els animes que ho estan petant al Japó gairebé en temps real. Això sí, oblidat del doblatge. Sentiràs molt de japonès i estaràs al dia de les últimes tendències nipones.

Descobreix-la aquí

Preu: 4,99€ al mes o 19,99 a l’any.

ClapClap tot el que passa en català a la xarxa

- Advertisement -

El març del 2022 va néixer ClapClap una plataforma de continguts en xarxa 100% en llengua catalana. Els continguts, però no són pel·lícules i sèries majoritàriament. És més una plataforma pensada per a mostrar continguts de xarxes com YouTube o Twitch en català. La plataforma té diversos plans de pagament, però també hi ha una opció gratuïta. Els usuaris subscrits, però, tenen accés a continguts exclusius i a avançaments de continguts que es publiquen més tard en obert. I tampoc no han de menjar-se publicitat.

Descobreix-la aquí

Sistema propi de pagament

Planet horror: el refugi del terror

Planet horror plataforma
Planet horror una plataforma on el terror és la raó de ser

Si no en tens prou amb les quasi 200 pel·lícules que cada any passen pel Festival de Sitges, Planet Horror serà el teu millor aliat. No caldrà que esperis a l’octubre per inflar-te d’slashers, invasions zombis o films apocalíptics. Un refugi ideal pels amants de les pel·lícules (no té sèries) no aptes per a menors de 18 anys i els que gaudeixen passant-ho malament al sofà.

Descobreix-la aquí

Preu: 19,99€ a l’any o a través de subscripció amb Vodafone TV i Orange TV.

FlixOlé: cinema espanyol a dojo

La plataforma del cinema espanyol. Amb aquest reclam FlixOlé porta des del 2018 oferint al públic un ampli assortiment de pel·lícules espanyoles. Com que allò del Procés no va acabar de funcionar aquí també hi trobareu alguns films d’autoria catalana com clàssics de Bigas Luna, Isabel Coixet o pel·lícules corals com 7 raons per fugir. El seu contingut es nodreix majoritàriament de pel·lícules, però també tenen un petit apartat de minisèries.

Descobreix-la aquí

Preu: 1,99€ al mes o 29,99€ a l’any.

Iqiyi: el viatge gratuït a la Xina

El juliol del 2020 va arribar al nostre país una plataforma nova per descobrir un cine desconegut per a mots. Vols veure el Mulan de veritat? Vols riure amb les sèries que ho peten a la Xina? Ganes de thrillers i investigacions en ciutats de 20 milions d’habitants? No et tallis i prova Iqiyi.

Descobreix-la aquí

Preu: és gratuïta!

A contra+, un espai de cinema independent

L’empresa catalana Contracorriente Films, distribuïdora i productora de cinema independent, és la responsable d’una nova plataforma, acontra+. Té més de 1.500 títols de la distribuïdora i una presència destacable de films doblats i subtitulats en català.

Descobreix-la aquí

Preu: 3,99€ al mes o 39,99 a l’any.

Xala: la plataforma de la cultura i l’esport en català

Sí, existeix una plataforma 100% en català i que a més té producte de proximitat. Xala és una iniciativa de la Xarxa Audiovisual Local, SL (XAL) que té com a principal reclam l’esport local que, a més, en moltes ocasions es pot veure en directe. A Xala també hi ha documentals sobre la història de Catalunya i concerts de música agrupats en l’apartat La temporada impossible.

Descobreix-la aquí

Preu: 1,99€ al mes.

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents