Nova edició del Festival Som Cinema amb sabor valencià

- Advertisement -

Un total de 57 produccions de Catalunya, Balears i València conformen la programació de la 15a edició del Festival de l’Audiovisual Català Som Cinema, esdeveniment que se celebrarà del 16 al 20 d’octubre a la ciutat de Lleida. Enguany destaca l’increment de les produccions projectades, 10 més que el 2023, i la programació de fins a 8 pel·lícules d’origen valencià.

Som Cinema 2024
Presentació Som Cinema 2024 (Foto: Ajuntament de Lleida)

- Advertisement -

El festival, al qual s’han presentat un total de 332 produccions de l’àmbit dels Països Catalans, projectarà enguany en les seves diverses seccions 13 llargmetratges i 43 curts, a més de la pel·lícula inaugural. A aquests treballs cal afegir els quatre curts de la sessió especial Soul Mountain i els dos curts que rodaran els alumnes de l’IES La Caparrella durant el festival i que es projectaran en el decurs de la cloenda d’aquest.

Produccions valencianes i lleidatanes

- Advertisement -

Els films valencians presentats a les diferents seccions oficials són els llargmetratges de ficció L’àvia i el foraster, de Sergi Miralles; Les vacances de Mara, d’Elena Escura; i Valenciana, de Jordi Núñez; els llargmetratges documentals Noah, de Louise Brix Andersen; Hágase tu voluntad, d’Adrián Silvestre; i Negar la Pau, d’Òskar Navarro i Sergi Tarín; i els curts de ficció Troleig, de Lluís E. Pérez Cuevas; i Perdón por el amianto, de Sergi Llàcer.

Entre les produccions amb segell lleidatà, citar els dos curts fets a les Terres de Ponent per directores lleidatanes, Vera i Mai oblidis que t’estimo, de Lluna Gasión i Gemma Capdevila, respectivament; els llargmetratges Societat Negra, dirigida pel lleidatà Ramon Térmens, i Noah, produïda pel també lleidatà David Delgado, i el llargmetratge Casa Reynal, filmat en localitzacions del Pla d’Urgell.

Sin él
Sin él

El film inaugural de Som Cinema és Sin Él, el primer llargmetratge del director barceloní Emilio Martínez-Borso, una singular pel·lícula, on apareix l’actriu lleidatana Aida Flix, que planteja la situació límit i extrema d’una dona, una infermera, que ha de conviure a casa seva durant la pandèmia amb el cadàver de la seva parella, de la qual, a més, havia rebut maltractaments psicològics i emocionals.

Seccions oficials

El festival compta amb quatre seccions oficials (llargmetratges de ficció, curts de ficció, llargs documentals i curtmetratges documentals) i enguany, a més, s’han implementat dues categories noves dins de l’apartat de Som Secundària, la de curtmetratges realitzats per alumnes d’ESO i la de curtmetratges realitzats per alumnes de Batxillerat i cicles formatius. A la Secció Oficial s’exhibiran 6 llargmetratges i 12 curtmetratges (dins l’àmbit de la ficció) i 7 llargmetratges i 5 curtmetratges (àmbit dels documentals).

Les seccions oficials s’arrodoneixen amb els curtmetratges de la secció Som Secundària (Categoria ESO i Categoria Batxillerat/CFGS), del Cicle Formatiu de Grau Superior de Realització d’Espectacles Audiovisuals d’Ilerna i de l’Escola Catalana de Cinema i Televisió.

Entre les activitats paral·leles de caràcter professional, cal citar la presentació de CLAC (Col·lectiu Lleidatà d’Audiovisuals i Cinema) en el decurs de la I Jornada Professional Audiovisual i de networking.

- Advertisement -

Som Cinema 2024
Som Cinema 2024

Som Cinema és organitzat per Suggeriments, amb el suport de l’Ajuntament de Lleida, l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida, la Universitat de Lleida i la Fundació Horitzons 2050. Podeu consultar tota la programació del festival al seu web.

- Advertisement -
Jordi Sardiña
Periodista, professional, des de 1999, cinèfil, passional, des de tota la vida, ja que el cinema l'ha acompanyat sempre, tant en els bons com en els mals moments. La seva trajectòria laboral no sempre ha estat lligada al Setè Art, perquè s'ha guanyat la vida com a consultor de Màrqueting-Comunicació en diferents empreses de sectors diversos. Col·laborar amb 'El Cinèfil' li permet transmetre tot el que ha après i continua aprenent veient cinema. Llarga vida a la pantalla gran (i petita)!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents