‘L’àvia i el foraster’: immigració i convivència

- Advertisement -

L’àvia i el foraster s’estrena a les nostres sales el 13 de setembre. Aquesta òpera prima rodada en català de Sergi Miralles marca el debut com a protagonista a la pantalla gran de Carles Francino (Hospital Central, Ventdelplà) i de l’actor indi resident a Barcelona, Kandarp Mehta. La veterana actriu alcoiana Neus Agulló (Terra i llibertat, Son de mar) és també una de les protagonistes principals del llargmetratge.

Sergi Miralles s’ha inspirat en les àvies per escriure i dirigir la història de Teresa (Neus Agulló), modista de tota la vida, i Samir (Kandarp Mehta), el nou fruiter del poble i un gran sastre que va haver d’emigrar del Pakistan. Entre ells naixerà una extraordinària relació d’amistat que descobrirà l’Enric (Carles Francino), el net de Teresa.

- Advertisement -

El repartiment es completa amb intèrprets valencians com María Maroto, Jordi Ballester, Empar Ferrer, Estela Martínez, Rosanna Espinós i Manuel Canchal, a més de la participació d’Aïda Ballmann. Ja està disponible el tràiler de la pel·lícula.

- Advertisement -

La immigració des d’un altre punt de vista a L’àvia i el foraster

“És una pel·lícula feta des del cor que tracta un tema tan complex com el de la migració i la xenofòbia. En un to de comèdia dramàtica, expliquem aquesta història des d’un punt de vista amable i amb la vocació d’entretenir i fer que l’espectador passi una bona estona, alhora que us convidi a reflexionar”, explica el director.

L'avia i el foraster

Abans del seu pas per la 16a edició del FIC-CAT i va tenir la seva première al maig al Festival de Cinema d’Alacant, on va recollir la Tesela d’Or a Millor Pel·lícula, Millor Actriu per a Neus Agulló i Millor Actor per a Kandarp Mehta, així com el premi de la Crítica Sergio Balseyro.

L’àvia i el foraster, distribuïda per Carácter Films, és una producció d’Aire de Cinema en coproducció amb Alhena Production, i compta amb la participació d’À Punt Mèdia, 3Cat i RTVE, així com el suport de l’Institut Valencià de Cultura i de l’IVACE.

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents