‘Societat negra’: la màfia xinesa amagada a Catalunya

- Advertisement -

Societat negra, la nova pel·lícula de Ramon Térmens, inaugurarà l’edició 2024 del FIC-CAT l’1 de juny. El director de La dona il·legal i Catalunya Über Alles torna al cinema negre i aquest cop ho fa de la mà d’un veterà de la matèria. I és que la pel·lícula està basada en la novel·la Societat negra de l’escriptor Andreu Martín. El crim organitzat d’arrel oriental és el protagonista. Per cert, cal recordar que l’eix temàtic del 16è FIC-CAT serà “Cinema i Literatura”. Serà estrena a la Unió Europea del film després de la seva première al Festival de Moscou.

Societat Negra
‘Societat Negra’, crims orientals a Barcelona

- Advertisement -

“És una pel·lícula especial, perquè per primera vegada adaptem una novel·la, i perquè hem estat molts anys esperant el moment idoni de donar vida als personatges de l’Andreu Martín a la gran pantalla”, explica el director del film, Ramon Térmens.

Societat Negra: crims amb accent xinès al costat de casa

- Advertisement -

La trama de la pel·lícula gira al voltant d’un confident de la policia i els seus dos col·legues del barri i com gosen donar un cop a la màfia xinesa de Barcelona. Mala idea… Les fatals conseqüències no trigaran a perseguir-los, però ells vendran cara la seva pell. “Sí, barregem gènere negre amb cinema social. Una mirada a gent que viu en barris on no tenen opció de progressar”, narra Térmens.

“I, en aquest cas, els protagonistes fan un acte bastant boig, que és robar a la màfia xinesa. A partir d’aquí s’encadena una història que no para. Més que ser una pel·lícula sobre el robatori, o la seva preparació, opta pel punt de vista emocional i se centra en els personatges i el que els ha portat a aquest moment”.

Societat Negra (1)

L’adaptació del llibre al cinema ha anat a càrrec de Daniel Faraldo i Ramon Térmens, una nova col·laboració d’aquest tàndem històric del cinema català.  La pel·lícula compta amb un repartiment encapçalat per Alberto Jo Lee (Tapas, Xtremo) i  Chacha Huang (Perdiendo el este) i Montse German (Ruta Salvatge). Els acompanyaran Daniel Faraldo (La dona il·legal), Marcos Zan (Los Japón), Abel Folk (Alguns dies d’ahir) i María Galiana (Cuéntame cómo pasó, Solas), entre d’altres.  

Realitat i ficció en un film divers

Evidentment, un dels principals atractius del film serà veure (per primer cop en llengua catalana) els baixos fons de la comunitat xinesa en un film quilòmetre zero. “És la pel·lícula amb més representació de comunitat xinesa del cinema actual”, explica Alberto Jo Lee, l’actor protagonista. “I amb personatges reals allunyats de tòpics humorístics”. Societat negra es va rodar en català, castellà i mandarí durant 6 setmanes a finals del 2022. Les localitzacions que veurem ens duran a Barcelona, ​​Badalona, ​​Santa Coloma i Sant Adrià de Besòs. Paisatges com el port, les tres xemeneies, el cementiri de Montjuïc, el parc de la Ciutadella o el Chinatown de Badalona adquireixen una gran importància en la trama.

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents