Més ‘Historias para no dormir’

- Advertisement -

Abans de divertir a tot el país amb el programa concurs Un, Dos, Tres… Responda otra vez (1972), el realitzador televisiu Narciso ‘Chicho’ Ibáñez Serrador va terroritzar a l’audiència amb Historias para no dormir (1966), una sèrie antològica de gènere que bevia de tv shows nord-americans com Alfred Hitchcock Presents (1955) o The Twilight Zone (1959). Amb poc mitjans, però amb gran enginy, el programa es va fer immediatament un lloc al panorama catòdic de l’Espanya de finals dels franquisme. L’èxit es va voler tornar a repetir als anys 80 amb nous episodis, però el públic no va respondre com s’esperava i, encara, el 2007 es va fer un tercer intent amb Películas para no dormir, dirigides per cineastes de prestigi dins el terror nacional com Álex de la Iglesia o Jaume Balagueró, però tampoc va tenir l’èxit esperat.

HPND_1

- Advertisement -

Ara, la mítica sèrie torna de la mà d’Amazon Prime Video, juntament amb RTVE, ViacomCBS International Studios (VIS), Prointel i Isla Audiovisual, amb quatre noves entregues, remake dels episodis més emblemàtics, cada un d’ells dirigits per quatre directors de renom: 

La Broma (Rodrigo Cortés)

- Advertisement -

HPND_La Broma

Eduard Fernández (Mediterráneo), Nathalie Poza (La boda de Rosa) i Raúl Arévalo (El plan) encarnen a un triangle de personatges disposats a trair-se entre si quan el seu interès personal així ho aconselli. L’episodi és tant un divertimento com una història de diàlegs, personatges i atmosfera que provocarà en l’espectador més d’un somriure culpable, mostrant que la cobdícia pot ser terrible i còmica alhora.

El Doble (Rodrigo Sorogoyen)

HPND_El Doble

Vicky Luengo (Chavalas) i David Verdaguer (Els dies que vindran) protagonitzen aquest pertorbador relat que trasllada als espectadors a un futur no gaire llunyà. A un món cada vegada més deshumanitzat, en el qual la intel·ligència artificial i les màquines ocupen un enorme i creixent espai en les relacions humanes. Un món en el qual Dani (Verdaguer), un tipus comú de mitjana edat que travessa un mal moment amb la seva parella (Luengo), pren una decisió que els obligarà a replantejar-se l’essència de la seva identitat com a parella en un intent per salva la seva relació.

Freddy (Paco Plaza)

HPND_Freddy

André (Miki Esparbé, Malnazidos) és un pèssim actor a punt de perdre el seu treball, incapaç de declarar-se a la dona dels seus somnis (Adriana Torrebejano) que, per consell del director Chicho Ibáñez Serrador (Carlos Santos), comença a treballar amb un misteriós ninot de ventríloc que l’ajuda a desfer-se de les seves inseguretats i a prendre les regnes del seu destí, desencadenant una sèrie de macabres successos que porten el rodatge a un punt sense retorn. 

El Asfalto (Paula Ortiz)

HPND_El Asfalto

Narra la història de Baldo (Dani Rovira, Mediterráneo), un abatut i frustrat repartidor de menjar, casat feliçment amb Rut (Inma Cuesta, El Páramo), que els peus dels qual es queden incomprensiblement atrapats en l’asfalt. Els seus esforços per alliberar-se només aconsegueixen que s’enfonsi més, entre la indiferència dels qui passen al seu costat. Les seves crides d’auxili són estèrils i només reben incredulitat o passivitat com a resposta, i Baldo, entre la sorpresa i la desesperació, continua enfonsant-se centímetre a centímetre.

- Advertisement -

De moment, es desconeix si Amazon continuarà apostant per aquesta sèrie, per la qual cosa caldrà esperar a veure la resposta del públic el pròxim 5 de novembre.

- Advertisement -
Jordi Sardiña
Periodista, professional, des de 1999, cinèfil, passional, des de tota la vida, ja que el cinema l'ha acompanyat sempre, tant en els bons com en els mals moments. La seva trajectòria laboral no sempre ha estat lligada al Setè Art, perquè s'ha guanyat la vida com a consultor de Màrqueting-Comunicació en diferents empreses de sectors diversos. Col·laborar amb 'El Cinèfil' li permet transmetre tot el que ha après i continua aprenent veient cinema. Llarga vida a la pantalla gran (i petita)!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents