Infància a l’ombra d’un os de peluix

- Advertisement -

Un dels personatges de contes infantils més coneguts és en Winnie the Pooh, un os de peluix que viu al Bosc dels Cent Acres amb els seus amics, en Piglet, el Tigger, l’Igor, la senyora Kanga i com no en Christopher Robin. El seu creador va ser Alan Alexander Milne, un escriptor d’obres de teatre principalment de comèdia que després de tornar de la Primera Guerra Mundial es va traslladar amb la seva família al camp per viure en un entorn més tranquil que li permetés escriure sense distraccions. Va ser durant aquella època quan van sorgir les aventures de Winnie the Pooh. El film Goodbye Christopher Robin narra precisament aquest capítol de la seva vida i mostra com va ser tot el procés creatiu dels llibres, així com les conseqüències que va comportar la publicació per al seu fill.

goodbye-christopher-robin

- Advertisement -

La pel·lícula està encapçalada per l’actor Domhnall Gleeson (Star Wars: The last Jedi) qui dona vida a Milne, Margot Robbie (I, Tonya) qui es posa a la pell de la mare Daphne, Kelly Macdonald (Black Mirror) qui interpreta la mainadera que es fa càrrec del petit Christopher Robin i pel jove Will Tilston. Pels que no ho sàpiguen els personatges i la història rere Winnie the Pooh són reals, Milne es va inspirar en el seu fill i en els seus peluixos per crear l’univers que tots coneixem.

- Advertisement -

Des del moment del seu naixement el petit Robin va ser cuidat i criat per l’Olivia, la seva mainadera i, no va ser fins un estiu que l’escriptor i ell es van quedar sols, quan realment es van conèixer millor. Va ser aleshores quan Milne va veure el potencial que podien tenir les aventures imaginàries del seu fill, el que no s’hauria pogut imaginar mai era la transcendència i el ressò internacional que van tenir els seus llibres.

goodbye-christopher-robin

L’èxit de les històries van portar a Milne i al seu fill a voltar per tot arreu promocionant-les, un fet que ben aviat va trastocar la quotidianitat de la vida del nen i que el va portar a detestar les atencions dels fans. El film mostra com va ser aquella relació paternofilial que es va trencar per culpa de l’ambició.

El film planteja un relat emotiu, del descobriment de dues persones que tot i compartir ADN amb prou feines es coneixen. Com a través de la imaginació i la ingenuïtat d’un nen, les cicatrius de la guerra es van anar tancant. Es tracta d’un biopic que funciona i que ens mostra la història real rere aquest fenomen literari mundial.

VEREDICTE

El millor: Domhnall Gleeson en el paper protagonista.

El pitjor: en certs moments es fa una mica feixuga.

Nota: 6

- Advertisement -
Luana Valls
Nascuda al Brasil la Luana Valls és graduada en Periodisme, Cinema i Televisió per la Facultat de Comunicació Blanquerna. Ha treballat en diferents mitjans de comunicació escrits com el 'Diari Ara' i 'El Periódico' i també té experiència en el camp del cinema de la mà de la productora catalana Batabat i realitzant la cobertura informativa de festivals de cinema arreu de Catalunya. Des del principi, unida a aquesta aventura cinèfila amb ganes i il·lusió

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents