Qui té el poder ho controla tot

- Advertisement -

Movistar+ s’ha posat les piles quan a produccions originals es refereix. Una de les més recents és La Zona, un thriller policíac que es va estrenar el passat 27 d’octubre i que al llarg de vuit capítols condueix a l’espectador a través d’una investigació policial tenyida de sang, corrupció i mercat negre. La ficció creada pels germans Jorge i Alberto Sánchez-Cabezudo s’inicia tres anys després d’un accident nuclear que va devastar una regió del nord d’Espanya i que ha deixat greus seqüeles en els seus habitants.

la zona

- Advertisement -

La sèrie fuig dels estereotips d’aquest tipus de productes i aconsegueix crear un segell propi. Els que busquin un thriller trepidant, amb grans escenes d’acció i una trama senzilla basada en la resolució d’un crim o una desaparició, millor que busquin una altra opció. Els que estiguin disposats a deixar-se endur per una història crua, fosca, complicada i visceral que no deixin de veure-la. Es trobaran amb un ritme lent però absorbent i uns personatges profunds, amb ferides obertes que miren de tirar endavant tot i les adversitats.

- Advertisement -

Una de les grans virtuts de la sèrie és la seva ambientació tant visual com sonora. L’equip creatiu ha fet una feina excel·lent creant tots els escenaris, des de la central nuclear de Nogales –que evidentment no existeix i van crear de zero– passant pel poble que queda completament abandonat després del desastre, fins a les zones on la vida s’ha obert pas un cop l’home els ha abandonat. Tots aquests ambients, que de per si ja tenen una força narrativa molt potent, es veuen reforçats per una banda sonora que augmenta la sensació de tensió en els moments precisos. La Zona és la demostració que a Espanya es poden fer bones sèries de televisió.

Quant als personatges, tot l’elenc, encapçalat per Eduard Fernández, està a l’altura d’una producció que es veu cuidada fins a l’últim detall. Tot i que hi ha alguns dels actors que resulten més convincents que d’altres, en general, tots ajuden que l’espectador entri dins aquesta història post apocalíptica. Els creadors de la ficció han aconseguit crear personatges reals, amb pors, dubtes, secrets i amb una aparença de fortalesa que evidentment és una tapadora de la fragilitat que amaguen, a causa de tots els fantasmes del passat.

la zona

Tot s’inicia amb un assassinat i la consegüent investigació policial que gira al seu voltant. A mesura que avança la història, però, la cosa es complica i cada vegada el cercle es va fent més gran i cada vegada hi ha més gent implicada. Les altes esferes es veuen involucrades en casos de corrupció, negligències, encobriments… tot destapat a poc a poc pels personatges d’Eduard Fernández (Héctor, investigador de la policia) i Alexandra Jiménez (Júlia, metge), que des dels seus respectius camps intenten que la veritat surti a la llum. Malauradament com acostuma a passar a la vida real, qui té el poder ho controla tot.

VEREDICTE

A qui agradarà: Qui tingui ganes de veure una bona sèrie espanyola i submergir-se en una història elaborada, amb uns personatges ben desenvolupats

A qui no agradarà: Qui busqui grans escenes d’acció i una investigació policial delirant amb un final feliç

Enganxometre: 7

Nota: 8

- Advertisement -

- Advertisement -
Luana Valls
Nascuda al Brasil la Luana Valls és graduada en Periodisme, Cinema i Televisió per la Facultat de Comunicació Blanquerna. Ha treballat en diferents mitjans de comunicació escrits com el 'Diari Ara' i 'El Periódico' i també té experiència en el camp del cinema de la mà de la productora catalana Batabat i realitzant la cobertura informativa de festivals de cinema arreu de Catalunya. Des del principi, unida a aquesta aventura cinèfila amb ganes i il·lusió

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents