‘Mòpies’: la 1a sèrie conjunta de les TV dels Països Catalans

Aquest juny ha començat el rodatge Mòpies una nova sèrie rodada en català que té l’honor de ser la primera producció conjunta de les televisions de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears. Aquesta aposta d’IB3, À Punt i TV3 constarà de 4 episodis de 55 minuts i ja té data d’estrena a les Illes Balears aquest mateix setembre.

El repartiment l’encapçala la catalana Valèria Sorolla (Moebius) juntament amb la mallorquina Alba Brunet (Barcelona 1714), que estaran acompanyades per altres actors i actrius balears, catalans i valencians. De moment TV3 no ha fet públic encara la data d’estrena d’aquesta ficció al territori català. El títol de la sèrie fa esment als animals imaginaris dels quals se suposo que s’expliquen històries a infants crèduls i beneits.

El gènere fantàstic en català torna a la TV en obert

Mòpies es defineix com una sèrie de gènere fantàstic ambientada al santuari de Lluc, a la Serra de Tramuntana de Mallorca, i narra la història de la Bel, una adolescent que assisteix amb el seu germà Pere a un campament d’estiu on experimenta un succés traumàtic. Davant d’aquest inexplicable fenomen que no s’ha revelat, la Bel, juntament amb la incondicional ajuda de la Judith, una jove monitora, i la col·laboració del Gori i la Hilda, dos infants del campament d’estiu, partirà a la recerca de les claus per resoldre el misteri. La sèrie, creada i dirigida pel mallorquí Lluís Prieto amb la productora mallorquina Espaitemps compta també amb la participació de la productora valenciana Barret. Sofía Martell, Pep Molina i Desirée de Fez formen l’equip de guionistes de la producció. 

Tot i que és la primera sèrie que es fa conjuntament des de les tres televisions públiques autonòmiques, no és el primer cop que  IB3, À Punt i TV3 han col·laborat junts. En els darrers anys ja han fet programes com Favorits o telefilms com La mort de Guillem (premiada als Gaudí i als Premis de l’Audiovisual Valencià) i Frederica Montseny entre altres.

Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents