‘Mòpies’: arriba la 1a sèrie de les TV dels Països Catalans

- Advertisement -

Mòpies té l’honor de ser la primera producció conjunta de les televisions de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears. Aquesta aposta d’IB3, À Punt i TV3 consta de 4 episodis de 55 minuts i arriba al SX3 (el nou Super 3) aquest diumenge 5 de març. A les Illes Balears (on s’ha rodat) ja la van poder gaudir el passat setembre de 2022. El fet que Televisió de Catalunya la col·loqui al nou canal juvenil a les 21:00 ens hauria de donar pistes sobre el públic potencial que tenen en ment. 

Misteris i mòpies

El títol de la sèrie fa esment als animals imaginaris dels quals se suposo que s’expliquen històries a infants crèduls i beneits. El repartiment de Mòpies l’encapçala la catalana Valèria Sorolla (Moebius) juntament amb la mallorquina Alba Brunet (Barcelona 1714). Les actrius estaran acompanyades per altres actors i actrius balears, catalans i valencians.

- Advertisement -

- Advertisement -

Mòpies es defineix com una sèrie de gènere fantàstic. Ambientada al santuari de Lluc, a la Serra de Tramuntana de Mallorca, narra la història de la Bel, una adolescent que assisteix amb el seu germà Pere a un campament d’estiu on experimenta un succés traumàtic. Davant d’aquest inexplicable fenomen que no s’ha revelat, la Bel, partirà a la recerca de les claus per resoldre el misteri. I ho farà juntament amb la incondicional ajuda de la Judith, una jove monitora. També les acompanyaran en Gori i la Hilda, dos infants del campament d’estiu.  

La sèrie, creada i dirigida pel mallorquí Lluís Prieto amb la productora mallorquina Espaitemps compta també amb la participació de la productora valenciana Barret. Sofía Martell, Pep Molina i Desirée de Fez formen l’equip de guionistes de la producció. 

Alba Brunet Mòpies
Alba Brunet, una de les protagonistes de ‘Mòpies’

Mòpies és la primera sèrie que es fa conjuntament des de les tres televisions públiques autonòmiques. Malgrat això,no és el primer cop que  IB3, À Punt i TV3 han col·laborat junts. En els darrers anys ja han fet plegats programes com Favorits o telefilms com La mort de Guillem (premiada als Gaudí i als Premis de l’Audiovisual Valencià) i Frederica Montseny entre altres.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents