‘Moebius’: la nova sèrie juvenil del director de ‘Merlí’

- Advertisement -

Després dels èxits de Merlí i Les de l’hoquei, TV3 torna a apostar per la ficció juvenil amb Moebius. La nova sèrie dirigida per Eduard Cortés, director de Merlí, ha estat escrita per ell mateix juntament amb Piti Español guionista, entre d’altres, de sèries clàssiques de la televisió publica catalana com Estació d’enllaç o El cor de la ciutat. L’argument de la nova ficció encara és un secret… Malgrat això, en un comunicat, TV3 explica que gira al voltant de la d’un cas que afecta un alumne de l’institut de La Farga, un poblet aparentment tranquil de la Catalunya interior. La Mamen, la nova professora de matemàtiques interpretada per Aida Oset, comença una investigació pel seu compte fet que farà que alguns secrets llargament enterrats al poble surtin, per fi, a la llum.

- Advertisement -

La sèrie, que compta amb la participació del Departament de Cultura de la Generalitat, tindrà 10 capítols de 45 minuts. Es va començar a rodar al gener i ha acabat aquest mes de març. El rodatge ha tingut lloc principalment a Caldes de Montbui i altres escenaris naturals. Està previst que l’estrena sigui ja entrada la primavera, segurament al mes de maig. 

Llums i ombres a l’Institut

- Advertisement -

“La història de Moebius és la d’una professora que no està d’acord amb la versió oficial d’un fet. Aprofitant aquest argument també es farà una exploració de molts aspectes i reflexions paral·leles sobre la societat”, explica el co-creador i director de la sèrie Eduard Cortés. “Té aspectes gramaticals del que seria un thriller, pel que fa a girs o tensió, però és un recorregut que permet reflexionar sobre temes com la mort, l’amistat o la crueltat…” Per la seva banda la protagonista assegura que “hi ha un incident amb un alumne i la Mamen no s’acaba de creure la versió oficial dels fets. Moebius és un thriller amb mètodes poc ortodoxos perquè ella no és policia i començarà a tibar el fil per saber que hi ha al darrere d’aquesta història”, revela Aida Oset.

Andrew Tarbet, Bea Segura, Lluís Marco, Roger Casamajor, Lluís Villanueva i Victòria Pagès són alguns dels molts noms que veure a la petita pantalla en aquesta sèrie produïda Veranda TV (Merlí). Els creadors volen definir-la com una sèrie realista, on a més de voler descobrir el que ha passat realment també es tractaran temes com el “bullying”, les relacions entre adolescents i el món dels instituts. 

Si us esteu preguntant què vol dir això de Moebius heu de saber que tot plegat és una tema matemàtic però també una metàfora. “La cinta de Moebius és un element de dues cares que, amb un gir de 180 graus, s’acaba convertint en un d’una sola cara. O sigui, aspectes que són oposats com la llum o la foscor acaben formant part d’un mateix recorregut. El que vol dir és que és molt fàcil passar de la llum a la foscor, que és el que passa amb els personatges i l’evolució de la sèrie”, explica Cortés. A l’atmosfera juvenil cal sumar-li un ambient rural i la cerca del funcionament d’una comunitat on, de vegades, darrere de la part amable de la gent s’hi amaga una part més perversa.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents