Les sèries, en català i a TV3

- Advertisement -

Aquest 2023, TV3 fa una clara aposta per les sèries en català. En total, a través de la televisió en línia i de la plataforma 3 a la carta, s’estrenaran 30 sèries en llengua catalana: 8 de producció pròpia i 22 d’aliena, fet que suposarà que, per primer cop, es puguin veure doblades a la nostra llengua sèries internacionals de renom com Borgen, Babylon Berlin o L’amica geniale, entre altres.

Amb aquesta aposta, la televisió pública catalana vol esdevenir una “plataforma de continguts de referència en català“, així com un “agent actiu d’impuls de la llengua”, segons ha explicat la presidenta de la CCMA, Rosa Romà.

- Advertisement -

Tot plegat és possible gràcies a noves fórmules de col·laboració amb el sector, que permeten afrontar produccions més ambicioses capaces de competir amb l’enorme l’oferta disponible. Així, de les 8 sèries de producció pròpia n’hi ha 3 amb altres plataformes com Amazon Prime, 3 amb televisions de parla catalana com són IB3 i À Punt, 1 de producció pròpia total i 1 com a coproductors. 

8 sèries de producció pròpia

- Advertisement -

Les sèries de producció pròpia que TV3 estrenarà aquest 2023 són Bojos per Molière, dels creadors de Merlí, i que s’estrenarà aquest gener; Cites Barcelona, una sèrie sorgida amb l’aliança amb Amazon Prime de la mà de Filmax; La mirada de la Fiona, de joves que sobreviuen a èpoques difícils, i l’aposta per una productora petita com és Yumagic Films; Els hereus de la Terra, la continuació de La catedral del mar i Operació marea negra,  dirigida per Daniel Calparsoro i protagonitzada per l’actor Álex González.

I, en col·laboració amb IB3 i À Punt, hi ha tres sèries: Mòpies, una  “Stranger things a la catalana” segons paraules del cap de Ficció i Cinema de TV3, Oriol Sala-Patau, que també ha explicat que la seva estrena es reserva en digital per al SX3Sicília sense morts, un thriller polític adreçat a públic adult, i Llim, un drama social al voltant de la crisi econòmica del 2008.

A més, actualment hi ha 11 sèries que estan en fase de preproducció i que podrien veure la llum el 2024.

22 sèries de producció aliena

Pel que fa a les 22 sèries de producció aliena, destaquen sobretot les sèries de gran èxit internacional com Borgen, guanyadora d’un premi BAFTA, Babylon Berlin o L’amica geniale, adaptació de la novela homònima d’Elena Ferrante.

També es podran veure en llengua catalana altres sèries com La mansió Beecham, Hotel Europa, Roots (nominada a 7 premis Emmy) o Miss Scarlet & the Duke.

- Advertisement -

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents