‘Bojos per Molière’: nova sèrie de TV3 dels creadors de ‘Merlí’

- Advertisement -

Bojos per Molière, la nova sèrie de 8 capítols dels creadors de Merlí, amb direcció i guió d’Héctor Lozano i producció de Veranda en coproducció amb TV3, és una comèdia dramàtica coral, una nova aposta de ficció que s’estrenarà el 30 de gener a TV3. La setmana passada se’n van rodar les últimes escenes.

Ambientada al final dels anys 90, està protagonitzada per Elisabet Casanovas, una de les protagonistes de Merlí; Ferran Rull (Polseres vermelles) i Alejandro Bordanove (Com si fos ahir). La ficció també comta amb la presència d’Albert Salazar, Martina Roure, Marc Balaguer i Pere Arquillué, entre altres.

Bojos per Molière és una sèrie dirigida sobretot als joves que també busca enganxar gent de més edat.

Bojos per Molière: passió pel teatre

- Advertisement -

“Una història molt senzilla, però propera, d’uns alumnes de l’Institut del Teatre, el seu dia a dia durant el curs, al final dels 90, a Barcelona”, explica Héctor Lozano. “Crec que pot agradar no només als joves, també a gent de totes les edats, perquè el factor nostàlgia tira molt. El to d’aquesta sèrie té un punt més d’humor que no pas Merlí“.

- Advertisement -

Bojos per Molière
Rodatge de ‘Bojos per Molière’, una nova sèrie de TV3

La sèrie se situa l’any 1997, en una Barcelona postolímpica, sense aglomeracions de turistes, amb uns hiverns en què encara fa fred i els carrers estan mullats perquè hi plou sovint, en un temps en què tenir un mòbil és una excentricitat ridícula i internet no és ni motiu de conversa… Un grup de joves d’entre 18 i 25 anys comencen a estudiar Art Dramàtic a l’Institut del Teatre de Barcelona.  

Lozano es recolza en experiències personals, ell mateix va estudiar Direcció Escènica i Dramatúrgica a l’Institut del Teatre: “Quan escric, tiro molt cap a mi i em baso en coses que he viscut, però tampoc és autobiogràfica. Simplement parlo una mica del que conec. Les històries de la sèrie són molt d’amistats, de família, de relacions entre alumnes… És una ficció que tira de la nostàlgia de gent que com jo vam viure aquella època”.

Sense pressió amb un producte nou

“Bojos per Molière és el tret de sortida de l’aposta que fa TV3 al 2023 per les sèries”, ha explicat Clara Cabezas, directora adjunta de TV3. “I es fa un gir respecte a anys anteriors ja amb una estrena al gener.”

Les sèries, en català i a TV3

Per la seva banda, Héctor Lozano, el creador de Merlí, no se sent pressionat per l’èxit mundial que va suposar aquella sèrie: “Cada projecte, cada sèrie, és el que és i no saps mai l’èxit que pot tenir. Si en té tant com Merlí o més, doncs millor i, si no, en farem una altra”.

“El de Bojos per Moilère ha estat un rodatge molt especial per l’ambientació en l’Institut del Teatre de finals del 90. Jo també hi he estudiat i, clar, hi ha moltes coses que m’han ressonat de prop i d’altres que no tant per a l’època”, comenta Elisabet Casanovas.

- Advertisement -

Bojos per Moilère
Rodatge de ‘Bojos per Moilère’

“Bojos per Molière té la intenció d’homenatjar un ofici amb referències a obres teatrals al llarg de tota la sèrie. Hi ha petites peces que els alumnes assagen i, per tant, el llenguatge teatral hi és molt present. A més, és una sèrie que pica l’ullet a l’espectador en més d’un sentit”, continua explicant Casanovas. “Narrativament, hi ha un tempo diferent en les relacions de la gent. És molt diferent enviar un whatsapp per resoldre un problema, que esperar una trucada al fix o parlar amb algú en persona. I no és només una altra època de cara a les interaccions dels personatges, també pel que fa al teatre en català d’aquell moment”.

- Advertisement -
Ricard Casanovas
Nascut l’any 2000, Ricard Casanovas és un apassionat pel setè art que va acabar els estudis a l'ESCAC, especialitzat en Estudis Fílmics i Guió. Com a redactor i articulista ha cobert el Festival de Sitges i normalment te’l pots trobar murmurant a la foscor de la sala del cinema, amagat per les últimes files. Advertència, mai li vulguis vendre un remake , ni li diguis que 'Shrek 1' no és la millor de la saga. Al seu bloc “No som uns p*** ignorants” desenvolupa un crit generacional a tots aquells i aquelles joves que no veuen bon cinema. Amb ganes de veure i escriure, el proclamat Vito, no pararà fins a trobar la seva arca de l'aliança, el seu cofre de l'home mort, el Rosebud… la pel·lícula perfecta

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents