El nou Súper3: un espai transmèdia i multiplataforma

El 10 d’octubre es posarà en marxa el nou Súper3, el projecte de canal de temàtica infantil que la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) porta cuinant des de fa anys.  Segons explica la televisió pública catalana en un comunicat “el renovat espai planteja una oferta transmèdia, omnicanal i multipantalla per mantenir en el món digital els valors de comunitat i servei públic”. Juntament amb la nova imatge s’ha fet públic que el canal tindrà dues ànimes diferents adreçades a franges d’edat infantil i adolescent/juvenil.

L’objectiu és que el SX3 no sigui només un canal de televisió, sinó que reneixi com una plataforma digital de continguts de vídeo i àudio adreçats al públic infantil. La posada d’aquesta iniciativa és una de les grans apostes de la CCMA en la nova etapa de refundació de l’ens, amb l’esperit d’accedir a nous públics i crear nous continguts centrats en l’usuari.

Dues marques per a un nou món

La marca S3 portarà a un món per a la primera infància, on la imatge gràfica, basada en figures geomètriques arrodonides, i el color corall com a color predominant estan molt orientats a generar un entorn en què infants i famílies poden aprendre, compartir moments i es diverteixin amb el seu contingut.

La marca X3 va adreçada a nenes i nenes més grans i a preadolescents. El color verd i lila són els predominants i a través d’elements gràfics basats en la X i les formes més estilitzades generen un entorn ple d’energia, dinamisme i, sempre obert a la participació dels usuaris. Entre alguns dels continguts confirmats hi ha un bon grapat d’animes com la primera temporada de Guardians de la nit, (Kimetsu no Yaiba) les quatre temporades de Haikyu Les altres tres compres són la primera pel·lícula de My Hero Academia, la primera temporada de l’anime sobre futbol Inazuma Eleven i la sèrie Ronja.

Aquesta setmana ja s’ha pogut veure aquesta nova imatge i, a partir d’ara, s’aniran descobrint totes les sorpreses que té reservades l’estrena del nou SX3, el 10 d’octubre. Una de les primeres cites serà el 28 d’octubre, en què el nou Super3 es presentarà públicament amb continguts d’entreteniment, informatius i educatius, que potenciïn valors de comunitat, territori, patrimoni cultural, proximitat, interacció i participació, i que formaran una oferta transmèdia audiovisual amb especial importància dels continguts nadius digitals.

Tots aquests continguts es podran veure a totes les pantalles i suports, amb la concepció d’oferir-los a través de les plataformes de consum audiovisual més utilitzades pels infants i les seves famílies.

JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents