‘La Sociedad de la Nieve’, torna J.A. Bayona

- Advertisement -

El 1972, el vol 571 de la Força Aèria Uruguaiana, noliejat per a portar a un equip de rugbi a Xile, s’estavella en una glacera al cor dels Andes. Només 29 dels seus 45 passatgers van sobreviure a l’accident. Atrapats en un dels entorns més inaccessibles i hostils del planeta, es veuen obligats a recórrer a mesures extremes per a mantenir-se amb vida. 

Sociedad_Nieve_1

- Advertisement -

Aquest és l’argument de La Sociedad de la Nieve, la nova pel·lícula que J. A. Bayona, basada en el llibre del mateix títol de Pablo Vierci, acaba de començar a rodar per a Netflix entre Sierra Nevada, Montevideo i diverses localitzacions dels Andes a Xile i l’Argentina, incloent El Valle de las Lágrimas, el lloc real on va succeir la història. Aquesta tragèdia, ja va comptar amb una adaptació al cinema amb la reeixida pel·lícula protagonitzada per Ethan Hawke, Viven (1993).

Segon explica el mateix director, “va ser durant el procés de documentació per ‘Lo Imposible’ que vaig descobrir la fascinant crònica que Vierci fa de la tragèdia dels Andes. Més de deu anys després, la meva fascinació per la novel·la roman intacta i estic feliç d’afrontar el repte que tinc al davant: explicar un dels esdeveniments més recordats del segle XX, amb tota la complexitat que implica un relat que dóna tanta rellevància als supervivents com a aquells que mai van tornar de la muntanya”. I destaca el fet que “ho encaro en espanyol, al qual retorno emocionat després de 14 anys sense rodar en la meva llengua, i amb un planter de joves actors uruguaians i argentins amb els quals estic entusiasmat”.
Sociedad_Nieve_2
- Advertisement -

La producció corre a càrrec de Belén Atienza i Sandra Hermida, que, després d’anys treballant en el projecte, volen agrair especialment als supervivents i als familiars dels morts en la tragèdia dels Andes, “per la seva enorme generositat en compartir amb nosaltres la seva història”.

La cinta està protagonitzada per Enzo Vogrincic Roldán, Agustín Pardella, Matías Recalt, Tomas Wolf, Diego Ariel Vegezzi, Esteban Kukuriczka, Francisco Romero, Rafael Federman, Felipe González Otaño, Agustín Della Cort, Valentino Alonso, Simón Hempe, Fernando Contigiani García, Benjamí Segura, Luciano Chatton, Agustín Berruti, Juan Caruso, Rocco Posca, Andy Pruss, Esteban Bigliardi, Paula Baldini, Blas Polidori, Felipe Ramusio, Santiago Vaca Narvaja i Emanuel Parga;  i signen el guió el mateix Baiona amb Jaime Marques, Bernat Vilaplana i Nicolás Casariego.

- Advertisement -
Jordi Sardiña
Periodista, professional, des de 1999, cinèfil, passional, des de tota la vida, ja que el cinema l'ha acompanyat sempre, tant en els bons com en els mals moments. La seva trajectòria laboral no sempre ha estat lligada al Setè Art, perquè s'ha guanyat la vida com a consultor de Màrqueting-Comunicació en diferents empreses de sectors diversos. Col·laborar amb 'El Cinèfil' li permet transmetre tot el que ha après i continua aprenent veient cinema. Llarga vida a la pantalla gran (i petita)!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents