La sèrie d”El Senyor dels Anells’ ja es roda a Nova Zelanda

Els fans d’El Senyor dels Anells estan d’enhorabona. L’any 2019 la plataforma Amazon va arribar un acord amb els hereus de J.R.R. Tolkien per quedar-se amb els drets de la saga literària i així convertir-la en una sèrie per a la televisió que està previst que s’estreni a finals del 2021 o principis del 2022. No cal dir que aquest és ja un dels productes cinematogràfics més esperats de la dècada.

Feia temps que aquesta possibilitat es comentava però no s’havia confirmat de manera oficial fins ara. Amazon convertirà El Senyor dels Anells en una superproducció televisiva, que comptarà amb diverses temporades i també hi haurà la possibilitat de fer diferents spins off. De fet la ficció serà una preqüela que ens durà molt abans dels fets relatats El Hobbit. Aquesta és la sinopsi oficial de la primera temporada que ja se sap que tindrà 8 episodis dos dels quals ja s’han rodat a Nova Zelanda (on es va rodar la trilogia de Peter Jackson). 

L’acció se situa milers d’anys abans dels fets de la novel·la El hobbit.  Veurem una època en la qual es forjaren grans poders, els regnes van pujar a la glòria i van caure a la ruïna, els herois inesperats van ser posats a prova, l’esperança penjava d’un fil molt fi i el més gran dels malvats va amenaçar amb cobrir el món de foscor. Començant en un moment de relativa pau, la sèrie segueix  uns personatges, tant familiars com nous, que s’enfronten a la temuda reaparició del mal a la Terra Mitjana. Des de les profunditats més fosques de les Muntanyes Boiroses, passant  pels majestuosos boscos de la capital dels elfs de Lindon, o l’impressionant regne insular de Númenor, fins als límits més llunyans del mapa, aquests regnes i personatges esculpiran llegats que viuran molt més enllà.

En altres paraules, un jove Sauron serà el dolent més dolent i veurem alguns dels personatges clàssics com Elrond o Galadriel. Segur que tenim altres sorpreses per descobrir… Caldrà esperar ja que Amazon no s’aventura a posar una data d’estrena de la sèrie.

Segell català a la Terra Mitjana

Tot i que els showrunners són J.D. Payne i Patrick McKay, el director català, J. A. Bayona (Jurassic WorldA monster calls) serà qui s’encarregarà de la direcció dels dos primers episodis. Bayona, que també actua com a productor executiu juntament amb Belén Atienza ha expressat que “J.R. R. Tolkien va crear un dels móns mes extraordinaris i inspiradors de tots els temps, i com a fan que soc de les històries es un honor i una alegria unir-me a aquest grup”. Bayona ja ha acabat la seva feina i ara li passa el testimoni al director sinobritànic Wayne Che Yip expert en sèries després de treballar en projectes de renom com Dr. Who, Utopia o Hunters. El realitzador, que dirigirà 4 epiodis, també actuarà com a productor executiu de la sèrie més ambiciosa de la plataforma. 

Pel que fa a la producció se sap que formaran equip Amazon Studios, Tolkien Estate and Trust, HarperCollins, i la companyia Warner Bros. Entertainment’s New Line Cinema. A més, el mateix Peter Jackson s’ha unit a la família com a productor executiu i podria intervenir-hi més, tot i que per ara es desconeix de quina manera. Pel que fa l’equip de guió el lidera JD Payne (Flash Gordon) i Patrick McKay (Star Trek), però també hi participaran Patrick McKay (Breaking Bad) i Bryan Cogman (Game of Thrones). L’equip està ple de noms de reputada experiència que fan que el projecte hagi generat una expectació inusual en una sèrie. 

Matt Galsor, representant de l’organització Tolkien Estate, afirmava que “estem encantats que Amazon, compromesa amb la literatura, sigui la casa de la primera sèrie de televisió amb múltiples temporades d’El Senyor dels Anells”. Per la seva banda, Sharon Tal Yguado, la nova cap del departament de guió d’Amazon també destacava que la saga creada per Tolkien “és un fenomen cultural que ha atrapat la imaginació de generacions de fans a través de la literatura i la gran pantalla”.

sèrie senyor dels anells

Segons ha revelat la companyia de Jeff Bezos, la sèrie serà la més cara de la història, ja que comptarà amb un cost de producció de més de mil milions d’euros. Un pressupost que convertirà la nova ficció d’Amazon en la més cara produïda fins al moment, superant així fins i tot sèries d’HBO com Game of Thrones o The Crown de Netflix. Concretament, Amazon ha gastat 250 milions d’euros només per adquirir els drets de la sèrie, deixant de banda així la lluita que tenia amb Netflix, ja que també estava interessada en el projecte. La resta de pressupost anirà dirigit al càsting, els productors i els efectes visuals. Mentre esperem a saber qui és qui sí s’ha fet públic el mapa on es desenvoluparà la sèrie. 

Els actors de la sèrie

Ja se sap que comptarà, almenys, amb 5 temporades i Amazon també ha esmentat que segons la resposta del públic, podria haver-hi un spin off també inclòs. També s’ha fet públics alguns noms del càsting sense especificar quin paper faran. Només se sap que Robert Aramayo (el jove Ned Stark de Joc de Trons) interpretarà Beldor l’hereu de Brego, el segon rei de Rohan i germà de Aldor, qui ocuparia el tron com a tercer monarca de Rohan. L’acompanyaran en aquesta aventura Robert Aramayo, Owain Arthur, Nazanin Boniadi, Tom BudgeMorfydd Clark, Ismael Cruz Córdova, Ema HorvathMarkella Kavenagh, Joseph MawleTyroe MuhafidinSophia Nomvete, Megan Richards, Dylan Smith, Charlie Vickers y Daniel Weyman.

Altres cares que veurem a la sèrie són les d’Anthony CrumMaxine CunliffeTrystan Gravelle, Sir Lenny Henry, Thusitha JayasunderaFabian McCallumSimon Merrells, Geoff Morrell, Peter Mullan, Lloyd Owen, Augustus Prew, Peter Tait, Alex TarrantLeon WadhamBenjamin Walker, Sara Zwangobani, Cynthia Addai-Robinson, Maxim Baldry, Ian Blackburn i Kip Chapman

Molts dels actors de la producció de Peter Jackson ja s’han pronunciat. Ian McKellen ja ha expressat el desig de reprendre el rol d’en Gandalf. En una entrevista a la BBC va dir que “no havia acceptat perquè encara no se li havia ofert, però crec que hi ha molt poca gent tan gran com jo per interpretar un vell de 7.000 anys d’edat”. Per altra banda, Viggo Mortensen també ha ofert uns quants suggeriments per a qui interpreti el nou Aragorn que és possible que veiem en en un format molt més jove. Segons ha dit l’actor, recomana llegir l’obra de Tolkien amb profunditat, però també comparar-ho amb les sagues clàssiques nòrdiques com Sigurd the Dragon Slayer Volsunga.

JR Armadàs
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit dos curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents