Hi ha molta vida (virtual) després de la mort

- Advertisement -

Qui digui que la comèdia romàntica ha mort no ha vist Upload. I si havia mort ara gaudeix d’una nova vida on line, vull dia a les plataformes. A veure, prou ja de jugar amb les paraules i anem al tema. Aquest maig de 2020 Amazon Prime va llençar una nova sèrie que barreja d’una forma molt satisfactòria l’humor amb la ciència ficció i fins i tot amb unes pinzellades de cinema negre (molt poques). Segons el que s’explica a la sèrie, quan algú es mor la seva consciència pot ser pujada a la xarxa per “viure” en una espècie de cel virtual on es pot continuar comunicant amb els seus éssers estimats. L’empresa que té el millor servei envia el teu nou jo a Lake View, un gran complex de 5 estrelles, on se suposa que passaràs una eternitat envoltat de tot tipus de luxes.

- Advertisement -

Els clients de Horizon (l’empresa que ofereix la vidorra a Lake View) paguen força diners per estar allà… Bé, ells no perquè estan morts, ho paga la seva família i això portarà problemes… Horizon també proveeix als usuaris d’un àngel virtual, una persona que es dedica al servei al client dels morts per assistir-los en el que faci falta. Però què passa si la relació amb el teu àngel va una mica més enllà de la que podries tenir amb el Siri del teu iPhone… És possible l’amor amb un mort? Funcionen les relacions a distància que mai seran físiques? És ètic tenint en compte que l’àngel té accés a les memòries del client?

- Advertisement -

La sèrie ens planteja una sèrie de conflictes ètics molt interessant però ho fa d’una manera còmica amb un munt de gags d’humor negre (no oblidem que allà tothom està mort). Ara bé, el que fa que la ficció funcioni és la química entre en Nathan i la Nora (client i àngel) i la construcció d’aquesta ciber-relació que recupera la frescor dels millors anys de la comèdia romàntica de Hollywood. No oblidem que darrere Upload hi ha Greg Daniels un veterà de l’humor a la TV que ha participat en sèries tan important pel sector com Seinfeld, The simpson, Saturday nigh live o The office. 

Si l’engranatge funciona perfectament calen uns secundaris de luxe com son els nous amics morts d’en Nathan i l’ambient laboral i personal de la Nora. Aquests elements permeten als creadors de la sèrie introduir nous elements disruptius com la precarietat laboral dels àngels, les relacions del futur sabent que pot “no morir” i la gran pregunta: tothom ha de tenir dret a un cel virtual? Han de ser tots iguals o depèn de la mida del teu moneder?

En paral·lel a aquests conceptes i a les relacions personals i laborals de tots plegats, hi ha la subtrama de les circumstàncies de la mort del protagonista que introdueixen les pinzellades de misteri que comentàvem al principi. Potser aquest és l’element menys reeixit de la sèrie però queda completament compensat per l’interès i curiositat que desperta tota la resta. I és que, deixem-nos d’històries: la sèrie enganxa un munt, et diverteix i a sobre et fa reflexionar. Què més li podem demanar? Ah sí, hi ha una cosa que podem demanar: que no l’espifiïn amb moltes noves temporades. De moment és dels millors productes del 2020 (i Amazon està en ratxa perquè Tales from the Loop també és una sèrie boníssima)

Veredicte

Agradarà a: sincerament, crec que és una sèrie que pot agradar a tothom.

No agradarà a: el típic tiquismiquis que  qüestiona que la ciència darrere el sistema de cels virtuals és impossible… Eh, desperta! Es diu ciència ficció perquè és FICCIÓ!!!

Enganxòmetre: 10

Nota: 9

- Advertisement -

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents