Enzo o l’art de l’oportunitat

- Advertisement -

Fa molt de temps que vaig decidir gaudir del cinema i les sèries. Els pocs moments que tinc de gaudi m’han fet treure les ulleres de mirar de prop i acostumo a obviar les parts més crítiques per quedar-me en el vessant positiu del setè art. Això, no obstant, no m’ha canviat la manera de rebre les emocions de les pel·lícules; de localitzar aquells films que em toquen, o simplement que a mi em transporten a llocs, moments, emocions, que els converteixen, automàticament en tops de la filmografia de la meva vida.

Enzo
Enzo

- Advertisement -

Després d’aquest preàmbul més seriós del que és habitual en aquesta pàgina, us el passo a justificar amb només un nom. Enzo. Però no Enzo Ferrari, tot i que sí una mica, ni tampoc cap futbolista; simplement Enzo, el Golden Retrevier que protagonitza L’art de conduir sota la pluja (The Art of Racing in the Rain) l’adaptació de la novel·la homònima.

Enzo, tot el bo que ens queda en aquest món

- Advertisement -

Companys, quina pel·li. Si ets un amant dels animals en general i dels gossos en particular, mira-la amb un parell de capses de mocadors al costat. Si no ho ets, ben segur que te’n tornaràs. I és que n’Enzo representa tot el bo que ens queda en aquest món i té aquell estrany do de ser-hi sempre quan se’l necessita. Tot adobat amb la seva veu interior, tant profunda com enigmàtica, tant addictiva com especial, tant de Kevin Costner com de Juan Antonio Bernal. Un regal, simplement.

Enzo
Enzo

A més a més, cada segon que regala l’Enzo, aquelles mirades, aquelles orelles volant a tota velocitat, aquell salt al sofà quan més el necessites i aquell, i aquell… podria continuar fins a la fi dels dies i ja no sabria si us estic parlant de l’Enzo o de la meva enyorada Laika. El cas és que és un film imprescindible, genial, màgic. Que et reconnecta amb la humanitat més animal. La més bàsica, la més primària. La de veritat. 

Així que, si heu arribat fins aquí, deixeu-me recuperar el meu to habitual i citar una de les persones més sàvies de la cultura mundial, en Gandalf (en el moment de la frase) el Gris“Correu insensats!”. Endolleu Disney+ i poseu-vos a gaudir de la història d’Enzo i, si sou capaços, apreneu a fer el que feia Ayrton Senna, passar per sota la pluja sense mullar-vos. Seran les dues hores més ben invertides en molt de temps. Paraula.

- Advertisement -
Edu Piera
Futbolero i cinèfil que somia amb un blockbuster de soccer. L'Edu Piera és periodista per vocació, d'aquells que encara tenen el títol per recollir a la Universitat Autònoma de Barcelona. Sovint somnia amb ser com en Superman, però la realitat és que cada dia que passa està més a prop de ser en Clark Ken.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents