En marxa el FIC-CAT 2021 (a Roda de Berà i al web de TV3)

- Advertisement -

Un total de 65 produccions havien de formar part de la selecció oficial de la 13a edició del FIC-CAT però el coronavirus s’hi va posar pel mig. Aquest any, però, el festival dedicat al cinema en llengua catalana torna amb nova empenta i recupera gran part de la programació del que hauria estat l’edició 2020. Així doncs, del 5 al 13 de juny se celebrarà la 13a edició del FIC-CAT a Roda de Berà i tindrà un un format híbrid de projeccions (presencials i online). En aquest sentit una de les novetats més destacades és que TV3 acollirà l’edició en línia del festival projectant en streaming 56 produccions entre documentals, curtmetratges i altres produccions. El director de TV3, Vicent Sanchis, ha assegurat que és el primer cop que el web de TV3 actuarà com una veritable plataforma on line més enllà del servei que ja ofereix TV3 a la carta.

- Advertisement -

La seu de les projeccions presencials serà nova: el Pavelló Poliesportiu Municipal que s’adequarà com una sala de cinema i oferirà les millors condicions de seguretat, distàncies i ventilació. Per mantenir totes aquestes mesures, però, només serà possible realitzar una sessió de projecció de cinema al dia, que tindrà lloc cada dia a les 20:00h.

Programa de projeccions

- Advertisement -

Dissabte 5 de juny – Tocats pel foc de Santi Lapeira

Diumenge 6 de juny – Cordes de José Luis Montesinos

Dilluns dia 7 –  L’Ofrena de Ventura Durall

Dimarts 8 de juny – Terra de telers de Joan Frank Charansonnet

Dimecres 9 de juny – La dona il·legal de Ramon Térmens

Dijous 10 de juny – La mort de Guillem de Carlos Marqués-Marcet i el curt Ni oblit ni perdó de Jordi Boquet

Divendres 11 de juny – Coses a fer abans de morir de Cristina Fernández Pintado i Miguel Llorens

Dissabte 12 – La vampira de Barcelona de Lluís Danés

- Advertisement -

Dels llargmetratges, 7 pertanyen a la Selecció Oficial i 1, La vampira de Barcelona, es projectarà fora de concurs perquè forma part de l’espai Pantalla Sitges, fruit del conveni entre el Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya i el FIC-CAT.

Homenatges als professionals del nostre cinema

En una roda de premsa (virtual) el director del certamen ha anunciat que el dia de la inauguració de l’edició d’enguany estarà marcat per un homenatge pòstum a l’actriu Montserrat Carulla que des de la primera edició del FIC-CAT havia format part del jurat del festival. Aquest recordatori d’una de les grans dames del cinema català estarà ple de personalitats del l’audiovisual i la família de la intèrpret que no s’han volgut perdre l’oportunitat d’expressar un últim i sentit adéu.

El muntador Ernest Blasi també rebrà un reconeixement del FIC-CAT i aprofitarà la visita a Roda de Berà per fer una classe magistral sobre el fil temàtic d’enguany. Per últim també s’homenatjarà la tasca del publicista Jaume Pahissa, pel seu compromís personal amb la llengua i amb el FIC-CAT, des de la primera edició del festival.

Jurats del FIC-CAT

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents