Pedrolo torna al cine amb ‘Tocats pel foc’

- Advertisement -

Tot i que potser no l’explotem tant com faria falta, la literatura catalana té grans història que poden donar peu a molt bones pel·lícules. En aquesta ocasió tenim a punt una adaptació de cine d’un dels noms propis més rellevants de la novel·la negra catalana. Parlem de Manuel de Pedrolo i Tocats pel foc un film que ha dirigit Santi Lapeira seguint fidelment la lletra de l’autor de l’Aranyó. 

Llibre, guió, pantalla

- Advertisement -

Ens situem a la Barcelona de 1959. Ange, un jove de 28 anys, arriba a una barraca on conviuen els tres membres d’una família: el matrimoni format per l’Isa i l’Anto, i la seva filla, la Sogues. L’Anto s’ha vist obligat, per tal de retornar un favor a un amic, a acollir al desconegut. L’Ange només torna a la barraca per la nit, on conversa amb la família i manté en secret la seva perillosa activitat durant el dia. En Jau, un veí, pretendent de la Sogues veu en l’Ange el rival als seus plans de conquerir el cor de la noia. Dins la barraca, els silencis, els gestos i les mirades despertaran la complicitat, el compromís i l’esperança allà on abans només hi havia misèria, por i resignació. La Sogues fa seu l’ideari de l’Ange, fins el punt que s’enfronta als seus pares i després de declarar-se a l’Ange, planeja fugir amb ell. La nit que ell ha de marxar amb la noia, l’Ange no es presenta i la Sogues tem el pitjor.

- Advertisement -

La pel·lícula, protagonitzat per Sergi Cervera, Mireia Oriol, Belén Fabra, Jordi Cadellans i Nil Cardoner està a punt per veure presentar-se davant el públic després d’un rodatge que va tenir lloc l’any 2018 entre Barcelona i Lleida. La premiere va tenir lloc a la 2a setmana del Cinema en Català i ara és el film inaugural de l’edició 2021 del FIC-CAT aquest 5 de juny. 

Santi Lapeira ha explicat que és un film que sempre havia volgut fer i que la celebració de l’Any Pedrolo l’any passat va acabar de fer possible. “Una de les satisfaccions més grans que ja ens ha donat el film és que la filla de l’autor, Adelais de Pedrolo ens digués que és una versió fidelíssima al llibre del seu pare”. Tocats pel Foc és una coproducció de Impulsafilm i Televisió de Catalunya amb la producció associada de Zabriskie Films i el suport de l’Ajuntament de Lleida i el Centre Experimental de la Cinematografía i les Arts Audiovisuals de Catalunya amb la col·laboració de la Fundación Pedrolo i l’any Pedrolo. La implicació de TV3 farà que tard o d’hora la veiem a la TV tot i que la data encara no s’ha confirmat. 

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents