El discutible glamour dels noms artístics saxons

- Advertisement -

A molts els cau la baba quan pronuncien noms en anglès (o altres llengües) d’actors i actrius famosos. Sonen millor en estranger i tenen més glamour. O al menys això els sembla.

De fet, i a la pràctica, els noms perden les seves connotacions i la seva aparent eficàcia a força de repetir-se i la gent, el gran públic, no té en compte el seu possible significat. No cal donar-li tantes voltes  buscant noms que impactin ni que siguin fàcils. A la llarga si l’actor o l’actriu són bons i tenen èxit qualsevol nom és bo.

- Advertisement -

Jo sempre penso en Sigourney Weaver, Gwyneth Parlow, Saoirse Ronan, Nikolaj Coster-Waldau, Chiwetel Ejiofor, Famke Janssen, Matthew McConaughey, Mia Wasikowska, Milla Jovovich, Shia Labeouf, Zach Galifianakis i un llarg etcètera. Haguessin tingut més èxit amb noms menys difícils? Ho dubto.

- Advertisement -

Els agents artístics o publicitaris donen massa importància als noms potser per justificar part dels seus serveis i jo penso que en fan un gra massa.

Mirem alguns dels famosos del cinema català i espanyol i veurem que es pot triomfar amb noms vulgars i corrents: Belén Cuesta, Clara Lago, Lucia Jiménez, Belén Rueda, Macarena Gómez, José Luis López Vázquez, Imanol Arias, Pablito Calvo, José Coronado, Lucía Jiménez, Joel Joan, Lluís Soler, David Verdaguer, Miki Esparbé, Silvia Corberó, Pere Arquillué, Jordi Boixaderes,  Laura Conejero, Mar Regueras…. Són noms i cognoms que tenen molt veïns, amics o coneguts.

I si us molesteu a traduir noms estrangers veureu coses com aquestes:

Nicole Noi-home (Nicole Kidman)

Vanesa Sepultura Roja (Vanesa Redgrave)

Emilia Despuntar (Emily Blunt)

Glenn A prop (Glenn Close)

- Advertisement -

Cary Concesió (Cary Grant)

Morgan Home-Lliure (Morgan Freeman)

Joanet Llimona (Jack Lemon)

Tyrone Poder (Tyrone Power)

Diana Carril (Diana Lane)

Daniel Dia Lewis (Daniel Day Lewis)

Jeremíes Planxes (Jeremy Irons)

Tom Creuer (Tom Cruise)

Jude Llei (Jude Law)

Eduard Cremades (Edward Burns)

Carrie Pescadora (Carrie Fisher

Adam Conductor (Adam Driver)

Emma Pedra (Emma Stone)

Rebeca Saló (Rebecca Hall)

I molts més.

Oi que sonen millor en original?

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents