‘Damsel’, carn de videoclub

- Advertisement -

El debut a Hollywood del cineasta Juan Carlos Fresnadillo és un conte familiar típic, tòpic i francament pobre, malgrat el seu desplegament de mitjans i el seu reconegut estol d’intèrprets (resulta sorprenent trobar entre les seves secundàries a actrius de la talla de Robin Wright i Angela Bassett).

Trama fàcil i de manual

Damsel

- Advertisement -

El plantejament de la trama és fàcil i de manual: una simple excusa per arribar al nus. En aquest primer bloc destaca la seva artificiositat en la direcció artística, que no resulta creïble. Posteriorment, quan la protagonista (omnipresent Millie Bobby Brown) arriba a la cova el guió pren un gir fosc i es converteix en un survival que ofereix els millors minuts del metratge (malgrat que topar amb un drac que parla resti intensitat a la història).

- Advertisement -

Aquest interès es dissipa immediatament en el moment en què Elodie deixa d’estar sola i ja passem a un clímax i desenllaç absolutament precipitat i poc treballat que denota la sensació de ser només un apèndix del tram del cau del drac, igual que el seu epíleg: només sumat per si la pel·lícula funcionés i s’hagués de rodar una, innecessària, seqüela.

En definitiva, Netflix ha volgut aprofitar l’èxit de la seva sèrie estrella Stranger Things i donar continuïtat a la popularitat de la seva protagonista amb un projecte que, a part d’oferir-li un canvi de registre, només té un objectiu: el seu lluïment. Ens trobem davant la típica proposta que anys enrere haguéssim definit com a ‘carn de videoclub’ i ara només és una opció més per ampliar el catàleg de la plataforma.

Damsel
Damsel

Veredicte

El millor: el tram survival al cau de la bèstia.
El pitjor: la superficialitat general de la proposta.
Nota: 5

- Advertisement -
Xavi Soléhttps://butacareservada.cat/
Tècnic en realització d’audiovisuals i espectacles. Ha exercit de crític de cinema en diferents mitjans tant de premsa escrita com digital i ràdio. També ha estat professor de llenguatge cinematogràfic en diferents centres educatius. Actualment, combina el desenvolupament de la realització de diversos serveis de comunicació amb la direcció del web dedicat al món del cinema www.butacareservada.cat i la codirecció i copresentació del programa radiofònic, també sobre el món del setè art, ‘Cinema per a micros’ a LA NOVA Ràdio de Reus.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents