Bon dia TV: 1a pedra de la TV dels Països Catalans

- Advertisement -

Aquest dimarts 27 de novembre s’ha signat l’acord institucional de col·laboració entre les corporacions catalana i balear. Més enllà de la reciprocitat, els dos ens audiovisuals volen fer nous passos en la producció conjunta i l’intercanvi de continguts. Fruit de l’acord signat a la seu de l’Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears, neix el nou canal digital conjunt Bon dia TV. El director general de l’Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears, Andreu Manresa, i la vicepresidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Núria Llorach, han acordat fruit de l’entesa abordar noves vies de col·laboració entre els dos ens audiovisuals, en l’àmbit de la producció, l’edició conjunta, l’adquisició de drets d’emissió i l’intercanvi de continguts amb la finalitat de millorar l’eficiència dels recursos públics.

S’ha triat aquest nom citant Josep Pla: “el meu país és aquell on, quan dic ‘bon dia’, em responen ‘sí, sembla que fa bon dia”. A la presentació, Llorach ha destacat que “estem en un marc de reciprocitat i col·laboració que voldríem estendre ben aviat als mitjans de comunicació públics de la Generalitat Valenciana. En altres paraules, l’objectiu final és que en un futur aquesta plataforma sigui l’eina definitiva que agrupi totes les televisions públiques dels Països Catalans. Cal recordar que des del juny d’enguany el País Valencià ha recuperat la seva TV pública que ha renascut amb un nou model sota el nom d’A punt.

- Advertisement -

- Advertisement -

Segons expliquen en un comunicat, més enllà de la reciprocitat, les entitats volen expressar la seva voluntat de cercar noves formes de col·laboració entre les institucions, que avancin en l’àmbit concret de la difusió i emissió conjunta de continguts, com la sèrie Mai neva a ciutat, però també en l’elaboració conjunta, que ha estat abordada amb èxit en casos recents, com el programa d’entreteniment No perdis el compàs, el documental Miró contra Miró, la pel·lícula de Marc Recha La vida lliure; o la nova sèrie de dibuixos animats, Rupert i Sam, que s’estrenarà aviat. També s’ha marcat com a objectiu promoure l’intercanvi cultural i la cooperació amb les comunitats i els territoris que tenen vincles lingüístics i culturals. 

Tots els motors

El canal ha arrencat amb el concert de comiat del grup Antònia Font al Liceu, un símbol de referents comuns i compartits. Avui formalitzem una col·laboració amb IB3 que fa temps que mantenim, més enllà de la reciprocitat, i la fem estratègica”. Per la seva banda Andreu Manresa ha destacat que “és una bona notícia que permetrà que les produccions audiovisuals d’IB3 fetes amb la pròpia llengua catalana de les Illes Balears tinguin sortida al món a través d’internet”. Manresa ha explicat que “no és un canal d’informació diària ni d’actualitat. És un canal d’abast internacional sobre productes generats en llengua catalana a cadascuna de les comunicacions”. 

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents