Marc Recha ens ensenya què és ‘La vida lliure’ Marc Recha ens ensenya què és ‘La vida lliure’
Menorca, una epidèmia de grip i la I Guerra Guerra Mundial són els escenaris del film Marc Recha ens ensenya què és ‘La vida lliure’

La 55a edició del Festival Internacional de Cinema de Gijón ha acollit l’estrena mundial de La vida lliure, el nou llargmetratge de Marc Recha (Un dia perfecte per volarPetit indi). La pel·lícula competeix a la Secció Oficial: Largometrajes i Enfants Terribles. Acte seguit, el 25 de novembre també pugnarà per endur-se el Gran Prix del Festival Black Nights de Tallin (Estònia). També es projectarà en el Temporada Alta. Festival de Tardor de Catalunya Salt – Girona i al REC Festival Internacional de Cinema de Tarragona els dies 4 i 5 de desembre, respectivament.

Marc Recha escriu i dirigeix aquest relat intimista protagonitzat per Sergi López (Pa negreEl laberinto del fauno) al costat dels joves actors Mariona Gomila i Macià Arguimbau. El film narra el conflicte humà entre l’obligada lluita per a la supervivència i l’anhel de llibertat. Tot plegat a través de la mirada d’una nena i l’escenari de l’illa de Menorca com a marc geogràfic de referència.  La vida lliure situa els protagonistes a les acaballes de la Primera Guerra Mundial, un període marcat per la fam, el contraban i una epidèmia de grip.

La vida lliure és una producció de Turkana Films i La Perifèrica produccions amb la participació de Televisió de Catalunya i IB3 Radiotelevisió de les Illes Balears i el suport de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), l’Agència de Turisme de les Illes Balears, el Govern de les Illes Balears, el Consell Insular de Menorca, la Fundació Foment del Turisme de Menorca i d’Illes Balears Film Commission i amb la participació de TV3.

Guerra, malatia, supervivència

El 1918, amb la fi de la Primera Guerra Mundial, a Menorca hi ha una epidèmia de grip molt greu i la feina escasseja. La Mediterrània està infestada de submarins alemanys que necessiten provisions. Els contrabandistes fan l’agost i la dura competència està servida. La mare de la Tina i d’en Biel, com tants d’altres illencs, ha emigrat a Alger i ha deixat els fills amb el seu germà que fa de pagès. La Tina es deleix per retrobar-se amb la seva mare i conèixer món, però haurà d’esperar fins que aquesta tingui prou diners.

Mentrestant, els petits descobreixen una platja, on ha fondejat el llaüt d’un contrabandista mallorquí que viatja amb una dona estrangera. Prop d’allà hi viu en Rom, un homenot estrafolari, que viu lliurement en una caseta de pescadors. La Tina i en Biel, queden enlluernats amb les aventures que explica. Un dia, jugant pel bosc, en Biel descobreix un tresor i la Tina convenç en Rom perquè els ajudi a fugir. Tanmateix, en Rom sembla tenir uns altres plans.

Per saber-ne més d’aquest film rodat en llengua catalana us recomanem aquest clip que va elaborar IB3 sobre el retorn de Marc Recha a les grans pantalles.

Redacció

Redacció El cinèfil

'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a l’univers del cinema en tota la seva amplitud. El Cinèfil sigui una revista de cinema en xarxa i en català. Ens agrada definir-nos com una revista en xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. Ah, i tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*