Aventura en forma de fruita

- Advertisement -

Arriba el Nadal i no tot el que arriba a la cartellera enfocat als més menuts són multimilionàries produccions de les majors de Hollywood. Un d’aquest casos és La increïble història de la pera gegant una proposta danesa que arriba als cinemes també doblat i subtitulat en llengua catalana. El film, que dura poc més d’una hora, és una producció danesa que amb protagonistes molt animals és capaç de treure de la pantalla una bona colla de valors de manera directa o indirecta. Una proposta recomanada a partir de 4 anys i que es pot seguir també amb subtítols per fomentar la lectura i fer-lo accessible a infants amb dificultats auditives.

- Advertisement -

El film ens explica com a la petita i idíl·lica Vilasol, on sempre fa sol, comparteixen pis dos amics, un elefant que es diu Sebastià i una gata que es diu Mitxo. Aquest parell d’amic i els habitants de Vilasol estan molt trists perquè el seu estimat alcalde, en Jeremies Severí Bartolomé Olsen, JB pels amics, ha desaparegut de manera misteriosa. En absència d’en JB el tinent d’alcalde, el Sr. Txist, ha pres el poder i el seu tarannà i les seves idees són diametralment oposades a les del bo d’en JB. Un bon dia, en Sebastià i la Mitxo pesquen una ampolla amb un missatge d’en JB dins i una llavor estranya. En JB és viu i ha naufragat a l’Illa Misteriosa. Al missatge els demana que vagin a salvar-lo, però els adverteix que el viatge és perillós. Comença una aventura marina que serà el fil conductor del film. 

- Advertisement -

El viatge és el més destacat de la pel·lícula que es converteix en una barreja entre road movie aquàtica i una buddy movie animal. Els dos protagonistes, a més, encarnen dos tipus de personalitats molt marcades. L’elefant és poruc, indecís i cautelós mentre la gata és atrevida, arriscada i fins i tot irresponsable. El grup el complementen dos personatges més: un científic excèntric que els acompanya al viatge i la gran protagonista accidental: una pera gegant que els serveix de casa, de vaixell i d’element de cohesió entre el grup. Un dels complements que més agrairan els adults és una certa critica a la corrupció política i a l’ecologisme. El malvat Sr. Txist encarna (amb filtre infantil) un polític corrupte i assedegat de poder que donarà peu als pares a explicar perquè al seu poble d’estiueig hi ha un edifici gegant ple de pisos turístics i visitants d’altres països.

Veredicte

El millor: L’aventura central i algun missatge ecologista i anticorrupció subliminar.

El pitjor: Alguns personatges secundaris massa estereotipats i que he vist molts cops en altres propostes.

Nota: 7,5

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents