‘Mortal Kombat’: els fatalities tornen al cine

- Advertisement -

El 1992, Midway Games va llançar al mercat un joc de lluita ultraviolent que faria història comercialment i culturalment: Mortal Kombat. Gràcies al gran èxit popular, la primera adaptació al cinema no es va fer esperar, i el 1995 Paul W.S. Anderson (Resident Evil, 2002) va ser l’encarregat de dirigir una cinta que va rebre més crítiques que lloances. I la seva seqüela, Mortal Kombat: Annihilation (1997), en mans de John R. Leonetti (Annabelle, 2014), no va tenir millor fortuna.

Després de molts anys i moltes dificultats en la producció, els responsables de la saga cinematogràfica estrenen l’esperat reboot, amb James Wan (The Conjuring, 2013) com a productor estrella i Simon McQuoid com a director debutant. La data escollida és el pròxim 16 d’abril, simultàniament a cinemes i HBO Max, seguint la recent estratègia en matèria d’estrenes per al 2021, adoptada per Warner.

La història 

- Advertisement -

Els que hàgiu jugat a Mortal Kombat en algun moment de la vostra vida sabreu que, si per alguna cosa es caracteritza, és pels seus personatges i, sobretot, per la violència extrema que empren per acabar amb els seus rivals, els anomenats fatalities. Aquesta ‘marca de la casa’ va quedar diluïda en les versions anteriors, perquè fos apta per a tots els públics, i el que vol la nova versió és redimir-se amb els fans oferint-los el que realment els agrada: sang a raig.

- Advertisement -

Però, a part d’hemoglobina, el reboot vol oferir un bon guió escrit a quatre mans per Dave Callaham (Wonder Woman 1984, 2020) i Greg Russo (Death Note 2).  Segons la sinopsi, que s’ha publicat recentment, la cinta explica la història del lluitador Cole Young, acostumat a rebre pallisses per diners i que desconeix la seva herència, fins que l’emperador Shang Tsung de l’Outworld envia al seu millor guerrer, Sub-Zero, a matar-lo. Fugint del seu assassí, Cole acabarà al temple de Lord Raiden, un déu ancià i el protector de l’Earthrealm, que concedeix refugi a aquells que porten la marca del drac com el protagonista. Allà, Cole s’entrenarà amb els experimentats guerrers Liu Kang, Kung Lao i el mercenari rebel Kano, per fer front a Sub-Zero i els seus aliats.

El repartiment

Les primeres imatges del reboot de Mortal Kombat van sorprendre força els fans de la franquícia, ja que semblen complir l’objectiu de ser realment fidel als trets que han distingit des de sempre al videojoc. I el mateix passa amb el repartiment, que ha buscat actors que encarnin de forma convincent els icònics personatges. 

L’elenc internacional escollit reflecteix la naturalesa global de la marca, amb talents del món del cinema, la televisió i les arts marcials. Entre ells, destacar Lewis Tan (Deadpool 2, 2018), Jessica McNamee (The Meg, 2018), Josh Lawson (Bombshell, 2019); Tadanobu Asano (Midway, 2019), Mehcad Brooks (Supergirl2015-2019), Ludi Lin (Aquaman, 2018), Chin Han (Skyscraper, 2018), Joe Taslim (Star Trek Beyond, 2016) o Hiroyuki Sanada (The Wolverine, 2013).

- Advertisement -
Jordi Sardiña
Periodista, professional, des de 1999, cinèfil, passional, des de tota la vida, ja que el cinema l'ha acompanyat sempre, tant en els bons com en els mals moments. La seva trajectòria laboral no sempre ha estat lligada al Setè Art, perquè s'ha guanyat la vida com a consultor de Màrqueting-Comunicació en diferents empreses de sectors diversos. Col·laborar amb 'El Cinèfil' li permet transmetre tot el que ha après i continua aprenent veient cinema. Llarga vida a la pantalla gran (i petita)!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents