today-is-a-good-day

Warner ho estrenarà tot simultàniament a cinemes i HBO Max

- Advertisement -

Un dels gegants de la indústria cinematogràfica mundial, Warner Bros, ha mogut fitxa per donar resposta a l’actual pandèmia de Covid-19 que està tancant sales de cinema a tot el món: totes les pel·lícules que té pendents per estrenar el 2021 estaran disponibles el mateix dia als cinemes i a la seva plataforma HBO Max. 

La primera pedra d’aquesta nova etapa de la productora la posarà Wonder Woman 1984, que s’estrena simultàniament als Estats Units el 25 de desembre. Aquí la podrem veure el 18 de desembre, però només al cinema, ja que HBO Max no arribarà a Espanya fins a la segona meitat de 2021.

Els cinemes com a complement

- Advertisement -

Aquest anunci sense precedents, afectarà 17 pel·lícules de la productora, que inclou grans títols com The Matrix 4, Dune, The Suicide Squad o Godzilla vs. Kong, que estaran disponibles al servei d’streaming només durant un mes. La notícia arriba el mateix dia que la companyia anuncia que transformarà HBO en HBO Max a Espanya, sense diferenciació entre els dos serveis, com sí que ocorre als Estats Units. A més, a diferència d’altres plataformes com Disney+, no hi haurà cost addicional per als subscriptors d’HBO Max.

- Advertisement -

La decisió presa per Warner, obligada per les darreres notícies sobre l’evolució del coronavirus, és molt probable que agafi desprevinguts als propietaris dels cinemes i trastorni un model que ha estat en vigor durant dècades. La productora emfatitza que aquestes són regles només per fer front a pandèmies com l’actual, però planteja serioses preocupacions sobre el panorama del cinema el 2021.

No obstant això, segons el comunicat difós per la companyia “ningú vol més que nosaltres que les pel·lícules tornin a la pantalla gran, ja que sabem que el nou contingut és l’ànima de l’exhibició a les sales de cinema, però hem d’equilibrar això amb la realitat que la majoria de les sales de cinema probablement operaran a una capacitat reduïda durant l’any 2021.  Amb aquest pla únic d’un any, podem fer costat als nostres socis en l’exhibició, mentre que també donem als cinèfils, que no tenen accés als cinemes, l’oportunitat de veure les nostres estrenes a casa. Ho veiem com un benefici per als amants del cinema i els exhibidors”.

Ningú nega que aquest moviment de darrera hora té l’origen en les males xifres de recaptació que va obtenir Tenet de Christopher Nolan, quan es va estrenar als cinemes l’estiu passat, desafiant la pandèmia. Fins a la data, està clar que la Covid està guanyant la partida als cinemes. 

- Advertisement -
Jordi Sardiña
Periodista, professional, des de 1999, cinèfil, passional, des de tota la vida, ja que el cinema l'ha acompanyat sempre, tant en els bons com en els mals moments. La seva trajectòria laboral no sempre ha estat lligada al Setè Art, perquè s'ha guanyat la vida com a consultor de Màrqueting-Comunicació en diferents empreses de sectors diversos. Col·laborar amb 'El Cinèfil' li permet transmetre tot el que ha après i continua aprenent veient cinema. Llarga vida a la pantalla gran (i petita)!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents