‘Unicorns’: poliamor, dubtes i xarxes socials

- Advertisement -

Unicorns és el debut a la ficció del director barceloní Àlex Lora. Després del seu pas pel Festival de Màlaga el Festival de Cinema d’Autor de Barcelona D’A i el FIC-CAT, aquest retrat generacional arriba als cinemes el 30 de juny de la mà de la distribuïdora catalana Filmax. La cinta ofereix una visió d’actualitat que tracta temes com la insatisfacció, el poliamor o la imatge que un mateix reflecteix a les xarxes socials.

- Advertisement -

El director català creu que sempre busca “històries que tenen a veure amb la inoperància o amb les limitacions emocionals”, i li interessa “la contradicció de la llibertat”, perquè “quan tenim opcions infinites correm el risc de paralitzar-nos. Ho experimentem tots quan veurem una pel·lícula en una plataforma i no sabem què triar. A vegades ens genera insatisfacció el que hem triat, perquè pensem en el que ens hem perdut”.

- Advertisement -

L’Isa (Greta Fernández) i els Unicorns

La trama se centra en l’Isa, una noia que ho té tot. És intel·ligent, guapa i està segura de si mateixa. També és feminista i poliamorosa. Quan en Guillem li proposa ser una parella monògama, L’Isa no està segura de voler canviar la seva vida i, donada la seva indecisió, en Guillem decideix trencar la relació. Vivint en un món d’aparences i comoditats les seves contradiccions surten a la llum. El seu univers es va ensorrant a cop de “likes” i judicis morals en aquesta teranyina en la qual s’han convertit les xarxes socials.

La pel·lícula està protagonitzada per Greta Fernández a qui hem vist recentment a films com El fred que crema, La hija de un ladrón o Elisa y Marcela. A Unicorns també hi veurem Pablo Molinero (Mike), Nora Navas (Mercè), Elena Martín (Abril), Alejandro Pau (Guillem), Sònia Ninyerola (Marta) i Lídia Casanova (Gabi).

El director Àlex Lora va guanyar el Gaudí al Millor Documental l’any 2020 amb El cuarto reino. El reino de los plásticos. Amb Unicorns debuta amb un llargmetratge de ficció.

Bellesa entre escombraries

 

- Advertisement -
Ylenia Cañadashttps://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat de la Crítica, Méliès d'Or i Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival,, l'Americana, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents