El FIC-CAT 2023 s’obre a les sèries i al públic jove

- Advertisement -

El Festival Internacional de Cinema en Català (FIC-CAT) amplia horitzons a la seva edició 2023. Del 10 al 17 de juny un total de 57 produccions en llengua catalana passaran per la gran pantalla a Roda de Berà. A més, aquest any entre les novetats s’hi troba la Nit Jove, organitzada per la recentment creada Comissió Jove amb l’objectiu d’arribar a més públic, i l’estrena mundial de La Mirada de la Fiona, una sèrie produïda per TV3 i Yumagic Films i dirigida per Dídac Cervera i Sergi Cervera. Els sis episodis de la 1a temporada es projectaran dijous 15 de juny a les 21.30h al Teatre del Casino Municipal i un cop visualitzada es durà a terme un col·loqui sobre la sèrie.

‘La mirada de la Fiona’, la nova sèrie de TV3 

5 pel·lícules i 6 documentals al FIC-CAT 2023

- Advertisement -

En enguany les cinc pel·lícules que competiran a la secció oficial del FIC-CAT són:

 • Beach House d’Hector Hernandez (film inaugural)
 • Unicorns d’Alex Lora
 • Un cel de plom de Miquel Romans
 • Dos dies i l’eternitat de Marc Esquirol
 • Un sol radiant de Mònica Cambra i Ariadna Fortuny
- Advertisement -

fic-cat 2023 films

Els documentals que estan presents a la secció oficial són:

 • A cavall dels temps de Marcel·lí Pares i Alfons Par
 • Alteritats de Nora Haddad i Alba Cros
 • Domingo Domingo de Laura García Andreu
 • La llibreta del Doctor Gras de Júlia Albacar, David Barreda i Andreu Prunera
 • Lis Aspergis escatxiguin d’Anna Fonoll i Sílvia Iturria
 • Matusalem de Pere Solés

fic-cat 2023 documentals

La Nit Jove amb curtmetratges

Una de les iniciatives noves d’aquesta edició és la Nit Jove, coordinada per una nova comissió jove formada per quatre persones vinculades al Festival des dels inicis. Aquesta novetat vol esdevenir un espai especialment dirigit als joves, on es projectaran diversos curtmetratges seguit d’un kahoot i sorpreses. A la presentació de la programació la codirectora del certamen, Cris Gambín, ha deixat palesa la ferma aposta per involucrar la gent jove al FIC-CAT, no només com a públic, sinó en tot el procés organitzatiu del Festival: “gràcies a la comissió jove, formada per persones que fa molt temps que estan vinculades al Festival, i han agafat aquesta responsabilitat amb ganes i il·lusió, aportant idees fresques. Hi estem treballant colze a colze per assolir els objectius que ens hem proposat: que el públic més jove trobi el seu espai al FIC-CAT”.

Homenatge a Ventura Pons i els cinemes

El dissabte 10 de juny, primer dia del Festival, s’atorgarà el Premi Montserrat Carulla 2023 al director Ventura Pons (19:00h). L’entrada serà gratuïta, però caldrà invitació per a accedir. Les invitacions es podran sol·licitar a partir de l’1 de juny. Després, ja al diumenge 11 de juny al vespre serà el torn de l’entrega del Premi Honorífic de l’eix temàtic d’enguany, “El cinema, als cinemes”, al projeccionista i cinèfil Josep Maria Vallès, responsable del Museu del Cinema de Vilallonga del Camp, per la seva trajectòria i la vinculació directa amb l’eix temàtic de la present edició del FIC-CAT.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents